Terug

Decorette BCAmersfoort Master Toernooi 2023

Afgelopen weekend op 18 en 19 maart 2023 was het Decorette BCAmersfoort Master Toernooi in de Juliana van Stolberg sporthal. Na een moeizame inschrijving in het begin, liep het uiteindelijk toch vol, naar 182 deelnemers.

Verslag BC Amersfoort

Er waren veel mooie wedstrijden te zien tijdens dit weekend. Het toernooi verliep volgens schema en liepen gemiddeld een half uur voor op schema.

De Master categorie was het best bezet. De mannenenkel is gewonnen door Dennis Koppen, eerste geplaatst. Dennis heeft als zijn wedstrijden in twee games gewonnen. Niels Veenstra is tweede geworden, voor de finale had Niels een aantal spannende wedstrijden. Zo waren er meer spannende wedstrijden te zien bij de mannenenkels.

De vrouwenenkel is gewonnen voor Novi Wieland, zij was 5de geplaatst. Ze won de finale van Alida Chen in drie spannende games. Alida speelde de halve finale tegen Diede Odijk, eerste geplaatst en Novi speelde in de halve finale tegen Flora Wang. Allebei de wedstrijden in 3 games.

De mannendubbel finale Michiel Kruijt en Gijs Duiijs tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra ging met de standen 21-19, 18-21, 21-16, naar de eerste geplaatste Michiel en Gijs.

De vrouwendubbel werd uiteindelijk ook na drie spannende games gewonnen door Meike Versteen en Renske Kwakkenbos. Tweede zijn geworden Alida Chen en Rosalie Teuben van Almere.

En het laatste onderdeel van de Master categorie is de gemengddubbel. Deze is gewonnen door Michiel Kruijt en Flora Wang. Zij namen het op tegen Dyon van Wijlick en Diede Odijk. Welke was ook wederom in drie games.

Het waren veel spannende wedstrijden bij de Master finales, maar ook de eerste wedstrijden waren spannend en veelal in drie games.

Ook in de categorie 4 waren veel aanmeldingen, vooral bij de Heren. De herenenkel 4 is gewonnen door Max Porte. Max heeft alle wedstrijden in twee games gewonnen en leek niet echt in gevaar te zijn om zijn plaatsing niet waar te maken. Tweede is geworden de derde geplaatste Rowan Geers.

Bij de vrouwenenkel waren de geplaatste spelers snel uitgeschakeld. De vrouwenenkel is uiteindelijk gewonnen door Celine Roest, met 21-18, 18-21, 21-17, van Merel de Groot.

Ook bij de mannendubbel waren de eerste en tweede geplaatste koppels uitgeschakeld voor de finale. De finale is gewonnen door Dion Hoegen en Steven Otto, in twee makkelijke games van Youssef Airoude en Marc-Kevin Tromp.

De eerste prijs bij de vrouwendubbel is gewonnen door de eerste geplaatste koppel Danique Jens en Lianne van Os. Wel met een erg spannende derde game 24-22, van Tessa Janssen en Kim Wassenaar.

Lianne van Os nam ook de eerste prijs van de gemengddubbel mee naar huis, samen met haar partner Kas Sacranie. Na een hoop spannende wedstrijden namen zij het op tegen Kim Wassenaar en Rowan Geers, waar zij in drie games de finale hebben gewonnen.

In de categorie 6 waren helaas een stuk minder deelnemers. Desalniettemin werd er hard gestreden om de eerste en tweede plek. Bij de mannenenkel werd de eerste prijs meegenomen door Quinlen Chau, hij won de finale van de eerste geplaatste Rik Boots. Het was een spannende wedstrijd welke werd gewonnen door Quinlen in de derde en beslissende game met 24-22.

De vrouwenenkel werd gewonnen door de jonge Mette Kool. Zij won met 23-21 en 22-20 de finale van Danielle Lagerwaard. De herendubbel werd gewonnen door Arjen Schrijer en Alexander Witsel met 19-21, 21-10, 21-19 van Rik Boots en Philip Enneking. De vrouwendubbel werd gewonnen door de eigen spelers van BCAmersfoort Milou Degens en Nicole Kornegoor. Tweede zijn geworden Maaike Janz en Demi Korff. Het laatste onderdeel in de categorie 6, de gemengddubbel, werd gewonnen door Alexander Witsel en Maaike Janz, welke allebei ook finale plekken hadden binnengesleept in de dubbel. Zij namen het op tegen Joos van der Schrier en Kim Willemsen. Ze wonnen met 26-24, 15-21 en 21-18. Nogmaals een spannende wedstrijd welke in drie sets werd besloten.

Bij de categorie 8 waren er nauwelijks inschrijvingen. Waardoor wij als toernooileiding hebben besloten om alleen de herenenkel 8 door te laten gaan en de overige onderdelen te laten vervallen. De herenenkel 8 was een poule, waarbij iedereen tegen elkaar speelde, zodat iedereen er het maximale uit kon halen. De herenenkel is uiteindelijk gewonnen door Jareth van der Weijden en tweede is geworden Bas Wijnhorst. De twee spelers die allebei niet geplaatst waren.


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×