Terug

Eefje Muskens nieuwe bondscoach Para-Badminton en hoofdcoach RTC Arnhem

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat de 28-jarige Eefje Muskens per direct de nieuwe bondscoach zal worden van het Para-Badminton en vanaf eind augustus de hoofdcoach van het nieuwe Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Arnhem.

Naast haar badmintoncarriere is Eefje Muskens al een aantal jaar bezig zich te ontwikkelen als trainer/coach en is zij in het bezit van een SL2- en SL3-diploma. Vanaf 2010 is Muskens actief als trainer voor verenigingen en jonge talentvolle spelers en heeft al een aantal keer deelgenomen als trainer bij trainingskampen, bij onder andere de Duitse nationale selectie. Naast het training geven heeft ze in 2016 een opleiding sportmasseur en in 2017 een opleiding tot fitnessinstructeur gevolgd. Beide opleidingen heeft Eefje Muskens afgerond.

Eefje Muskens is viervoudig Nationaal kampioen in het vrouwendubbel (in 2013 met Samantha Barning en met Selena Piek in 2014, 2015 en 2016), won met Selena Piek zilver (2016) en brons (2014) in het vrouwendubbel tijdens de Europese Kampioenschappen en won in 2008 met Nederland een zilveren medaille bij de EK teams. Hoogtepunt in haar carriere is deelname in 2016 aan de Olympische Spelen (vijfde plaats) in Rio de Janeiro met Selena Piek.

Eefje Muskens: ”Ik kijk er naar uit om als bondscoach van de Para-badmintonners aan de slag te gaan. Dit is een onwijs mooie uitdaging en kans en ik kan niet wachten om met de spelers te mogen beginnen. Het hoofddoel zijn de Paralympische Spelen in Tokio 2020, en ik ga mijn uiterste best doen om daar een of meerdere spelers te krijgen. Daarnaast zal ik hoofdtrainer van het RTC in Arnhem worden. Werken met jonge, enthousiaste en gemotiveerde spelers en samen met andere trainers het best eruit halen lijkt me super! Ik heb er zin in.” 

Technisch directeur Claus Poulsen: “Ik ben ontzettend blij dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Eefje. Het is voor ons topsportprogramma ontzettend belangrijk dat we trainers binnenhalen met goede kennis en verschillende achtergronden. Eefje heeft jarenlang op het hoogste niveau gespeeld en een hoop kennis opgedaan die ze nu door kan geven aan de jonge spelers van het nieuwe RTC Arnhem, maar ook zeker in haar nieuwe rol als bondscoach van de Para-badmintonners. Ik ben ervan overtuigd dat we met de komst van Eefje een frisse start kunnen maken met het Para-badminton programma, met als focus spelers te kwalificeren voor de Paralympische Spelen 2020 in Tokio en het opzetten van een nieuw Para-Badminton programma.“

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×