Terug

Een kleine moeite met grote meerwaarde

BV SMASH Hoogeveen werkt al jaren met een blessurelijst. Dit is een speciale groep in de ledenadministratie die geen contributie betaalt.

Het komt namelijk voor dat een lid wegens blessure (tijdelijk) niet meer kan sporten en dan het lidmaatschap op wil zeggen. De kans dat zo’n lid wegblijft als de blessure na lange periode geneest is groter dan de kans dat dit ex-lid terugkomt. Door de blessurelijst blijft het lid betrokken bij de vereniging, omdat hij of zij in het systeem blijft en ook mailings (bij SMASH via SportLink) blijft ontvangen. Daarnaast wordt bijgehouden hoelang iemand op die lijst staat en wordt na ongeveer een kwartaal nagebeld met de vraag hoe het is en of ze weer komen spelen binnenkort. 

De praktijk leert dat een lid na ongeveer een half jaar wel weer op de baan staat, en dat lid was anders weg geweest. 
En deze blessurelijst wordt soms best ruim opgevat. Zo kan iemand die in blijde verwachting is en voorlopig niet denkt aan sporten ook op deze lijst terecht komen. Iemand die een halfjaar in het buitenland gaat werken of in een zonnig land overwintert zijn ook voorbeelden van kandidaten voor deze lijst. Dit zijn natuurlijk geen blessures te noemen, maar de kans dat ze na een jaar weer komen spelen is hiermee behoorlijk vergroot.

Onze ervaring is om dit vooral toe te passen bij recreatieve spelers. De betrokkenheid bij wedstrijdspelers is groter en de kans dat ze afmelden in verband met een blessure relatief klein. Er is natuurlijk weleens discussie welke situatie wel of niet in aanmerking komt om een lid op deze lijst te plaatsen. Belangrijk is dat simpelweg te beslissen met het oog op continuïteit voor je vereniging.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×