Terug

Eric Pang en Yao Jie op de 19e SportVen Master in Gorredijk

Hoewel het aantal aanmeldingen van deze 19e editie van het Master toernooi in Gorredijk nog niet op het niveau van enkele jaren terug zit, is er toch een stijgende lijn te constateren en is er wederom een sterk deelnemersveld aanwezig en kunnen we op zaterdag 2 en zondag 3 september ongetwijfeld weer spannende partijen van een hoog niveau tegemoet zien.

Er is weer een internationaal gezelschap in Gorredijk aanwezig , met spelers uit Nederland, Duitsland, Letland, Griekenland, Syrië  en China.

Bijzonder is wel dat voormalige en veelvoudig Nederlands kampioen Eric Pang en zijn vrouw  eveneens voormalig en meervoudig Nederlands en Europees kampioen in Gorredijk aanwezig zullen zijn. Ze combineren het bezoek aan de WK in Glasgow, in de week voorafgaand aan het toernooi in Gorredijk , door met een aantal spelers uit China ook in Gorredijk aanwezig te zijn.

Master Klasse

Bij de heren is de titelverdediger en nr. 2 van Nederland , Nick Fransman  de grote favoriet en zal hij er alles aan doen om zijn 6e titel op rij te pakken , toch zal hij zijn uiterste best moeten doen om de als 2e geplaatste Alex Vlaar achter zich te houden. Maar ook zal hij terdege rekening moeten houden met de als 3e geplaatste Thomas Sibald en het jonge talent Sebastiaan Li ,maar ook Jerry Natenstedt en Aram Mahmoud zullen er alles aan doen om Nick van zijn zesde zege op rij in Gorredijk af te houden.

Groot vraagteken is natuurlijk hoe het met de vorm en conditie van Eric Pang is, want met de echte topsport is hij een aantal jaren gelden reeds gestopt.

Bij de dames is de uit Letland afkomstige Ieva Pope de te kloppen vrouw , al zullen de als 2e geplaatste Manon Sibald en de winnares van 2016 ,Tamara van der Hoeven, er alles aan doen om haar van de titel af te houden. Ook hier zijn we zeer benieuwd hoe het met de vorm en conditie van Yao Jie is gesteld , want ook zij is reeds enkele jaren met de topsport gestopt.

Bij het herendubbel is Jim Middelburg met Alex Vlaar het te kloppen koppel en zullen Aram Mahmoud en Leon Nottelman er alles aan doen om de titel te pakken , maar laten we vooral het koppel en Jerry Natensted  met Ralph Starren niet vergeten. Vooral bij de herendubbels worden spectaculaire partijen verwacht.

Bij het damesdubbel is Myke Halkema met Imke van der Aar het te kloppen koppel al zullen de koppels Tamara van der Hoeven/Dorien Lups  en Ieva Pope/ Mireille van Daal er alles aan doen om de titel te pakken.     

Bij gemengd dubbel tenslotte worden de spectaculairste partijen verwacht en zal het als 1e geplaatste koppel Imke van der Aar / Jim Middelburg er graag titel willen pakken , toch  zullen de nodige tegenstand kunnen verwachten van het als 2e geplaatste koppel Myke Halkema / Alex Vlaar en niet te vergeten de koppels Mandy Lenderink /Jerry Natenstedt en Georgy van Soerland / Ralf Starren.    

Cat.4

Bij de heren in Cat.4 is good old Mike van Daal van Zijderveld de te kloppen man,als zal hij er hard voor moeten vechten om de Arnhemmer Kjelt van den Hazel van zich af te houden. Ook zullen Jos Rollman van Smash Hoogeveen en Harry Buisman van de organiserende vereniging er alles aan doen om Mike van de titel af te houden.

 Bij de dames is de jeugdige Imke Klopstra van de BC GO uit Groningen de te kloppen vrouw  al zal zij wel rekening moeten houden met de als nummer 2 geplaatste Jamie Logt van de GSBC Amor uit Groningen. Groot vraagteken is de Letse Aija Pope misschien verrast zij ons.

Bij de herendubbels zijn de koppels Reitse Terpstra/ Loic de Leeuw en Denny Matitawaer/Mike van Daal de te kloppen koppels.

Bij het damesdubbel is het Drachtster koppel  Chantal Tiekstra / Nynke Wemer de grote favoriet en zullen zeker de nodige tegenstand kunnen verwachten van het als 2e geplaatste koppel  Nancy Logt / Mieke Smit.  

In het gemengd dubbel tenslotte is het koppel Chantal Tiekstra/Reitse Terpstra  de favoriet al zal het als 2e geplaatste  koppel Judith Blom/Mike van Daal  er alles aan doen om de titel te pakken.Groot vraagteken zijn hier de Chinese koppels

De wedstrijden beginnen zaterdag om 09.30 en duren tot 20.00 uur,  zondag beginnen de eerste wedstrijden  om 10.00 uur, terwijl de finales vanaf ongeveer 13.00 uur zijn gepland. De toegang in het Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk is op beide dagen gratis.

Het adres van de hal is:

Sportcentrum Kortezwaag, Mientewei 2. 8401 AA in Gorredijk

Namens de toernooicommissie

Ab Bezembinder en Ronny de Calonne 

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×