Terug

EuroGames 2022 in Nijmegen

Deze zomer vinden in Nijmegen de EuroGames2022 plaats, een internationaal sportevenement voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI+). Sporters kunnen in Nijmegen deelnemen aan negentien sportdisciplines, waaronder een tweedaags badmintontoernooi.

De EuroGames2022 worden gehouden van 27 tot en met 30 juli. Naar verwachting komen zo’n 2000 deelnemers voor het toernooi naar Nijmegen. Het badmintontoernooi heeft al deelnemers uit Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland, Hongarije, Indonesië, Frankrijk, België, Finland en Nederland.

Inclusief
Het Rijk, provincies Gelderland en gemeente Nijmegen ondersteunen het toernooi. Zij vinden de EuroGames een goede gelegenheid om Nijmegen en Gelderland als regenboogstad en -provincie te promoten en om het inclusief sporten (sporten voor iedereen) te promoten. Bij de organisatie van de EuroGames zijn daarom reguliere sportclubs betrokken.

Het onderdeel badminton wordt georganiseerd door badmintonclub Het Roze Veertje uit Nijmegen in samenwerking met BC Mariken. BC Mariken deelt haar kennis en ervaring voor het toernooi. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli kunnen zo’n 200 badmintonners in vijf niveaus deelnemen aan singles, dubbels en mix-partijen.

EGLSF
Het toernooi wordt georganiseerd onder licentie van de European Gay and Lesbian Sports Federation (EGLSF). De EuroGames worden elk jaar in een Europese stad georganiseerd. De laatste EuroGames waren vorige zomer in Kopenhagen.

Alle informatie over het toernooi is hier te vinden.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×