Terug

Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi 2019

Woensdag 6 maart werd alweer het 5e Gemeente Leeuwarden badmintontoernooi voor basissscholen (groep 7/8) gespeeld.

De Leeuwarder Badminton Club (LBC), BC Raak’m uit Grou en BC Stiens organiseerden voorafgaand aan dit toernooi speciale badmintonlessen voor kinderen die aan dit toernooi mee wilden doen. Totaal deden er 44 kinderen mee van 6 verschillende scholen uit de Gemeente Leeuwarden.

Er werd in koppels gespeeld, in een koppel mocht maar 1 speler lid van een badmintonvereniging zijn zodat de koppels vrij gelijkwaardig waren. Elk koppel speelde vier wedstrijden van 10 minuten. Daarna mochten de beste acht koppels de kwartfinales spelen, de vier beste koppels de halve finales en uiteindelijk stonden de twee beste koppels in de finale tegenover elkaar. Ook was er nog een wedstrijd om de derde plaats.

Tussendoor was er tijd om mee te doen met de kidsgames, dit zijn spellen die op badmintonvaardigheden zijn gebaseerd. Er waren 7 hoofdprijzen te winnen en voor alle kinderen was ook nog een leuke attentie beschikbaar gesteld door Badminton Nederland.

De finalewedstrijden werden zeer spannend, met heel veel strijd en inzet werd er gestreden om de prijzen. Uiteindelijk waren het Thijs Jaarsma en Roos Pasveer die de 1e prijs wonnen, Ids van der Meulen en Luca Koster werden heel verdienstelijk 2e en Marije Bokma en Marjolein Xhaxho werden 3e.

Tot slot kon er nog een scholenbokaal gewonnen worden voor de meest behaalde punten en dit jaar ging de bokaal naar OBS De Jint uit Stiens. Alle kinderen kregen een herinneringsvaantje aan dit 5e Gemeente Leeuwarden Badminton Toernooi. Mede dankzij de vele vrijwilligers werd het een geslaagde middag. Het was een prachtige, gezellige en vooral sportieve middag in de Wiardahal in Leeuwarden.

Uitslag:

1e prijs Thijs Jaarsma en Roos Pasveer (Maximaschool Leeuwarden)

2e prijs Ids van der Meulen en Luca Koster ( OBS De Jint Stiens)

3e prijs Marije Bokma en Marjolein Xhaxho (OBS De Jint Stiens)

Uitslag kidsgames:

1e prijs Luca 108 punten

2e prijs Marije 57 punten

3e prijs Amar 51 punten


Scholenbokaal is gewonnen door OBS De Jint uit Stiens.

Bijschrift foto 1: V.l.n.r.: Ids van der Meulen, Luca Koster, Roos Pasveer, Thijs Jaarsma, Marije Bokma en Marjolein Xhaxho

Bijschrijft foto 2: Winnaars scholenbokaal OBS De Jint uit Stiens

Via badmintonclubs LBC, BC Stiens en BC Raak'm

Foto1
Foto2

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×