Terug

Geslaagde Experience Badminton in Maastricht

Vandaag vond in Maastricht de Experience Badminton plaats.

Een initiatief van badmintonclubs Gronsveld, Rally en Space Shuttle in samenwerking met de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging, Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland en Badminton Nederland.

An d’r letste mem

De dag werd geopend door Wethouder van Sport, Bert Jongen. In zijn openingswoord noemde hij het evenement een geweldig initiatief om sporten te promoten. Iets dat volgens hem hard nodig is, want: “wat sporten betreft hangen we letterlijk an d’r letste mem”.

Clinics en lessen en wedstrijden

Hierna konden kinderen en volwassenen met geen of weinig badmintonervaring een les volgen. Als voorbereiding op het gezelligheidstoernooi dat volgde. Spelers met al wel wat badmintonjaren achter zich, konden meedoen aan een clinic van eredivisiespeelster, Dorien Lups. Zo konden ze ervaren wat het is om op hoog niveau te trainen. Voor het gezelligheidstoernooi werden ervaren spelers gekoppeld aan bezoekers met minder ervaring. Koppels die hun partij wonnen, speelden in de volgende ronde tegen andere winnaars. De partijen werden zo steeds spannender en uitdagender.

Spannende demonstraties

’s Middags waren er demonstraties van (aangepast) badminton. Lokale toppers namen het op tegen Dorien Lups. Hoewel ze in de competitie op een respectabel niveau badmintonnen, waren ze niet tegen haar opgewassen. Dat Dorien zelf ook nog niet uitgeleerd is, bleek tijdens de demonstratie van aangepast badminton. Vanuit een rolstoel badmintonnen was zelfs voor haar een hele uitdaging.

Informatie, advies en vermaak

Tussen de banen in was een markt ingericht. Hier konden de bezoekers terecht voor informatie over badminton en de deelnemende clubs. Voor kinderen was er een stand waar ze hun racket konden ‘pimpen’ met een plaatje op hun bespanning. Verder konden de aanwezigen een bezoek brengen aan de racketdokter. Van heinde en ver kwamen mensen langs voor advies over hun racket, grip en bespanning.

Niet mogelijk, zonder vrijwilligers

De dag was mogelijk dankzij de hulp van vele vrijwilligers. Samen hebben ze een evenement neergezet van formaat. Zonder hun inzet en kwaliteiten was Experience Badminton nooit mogelijk geweest. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en een prettige onderlinge samenwerking. De toekomst van badminton in Maastricht, Gronsveld en daar omheen ziet er wat hun betreft rooskleurig uit.

De organisatie kijkt terug op een leuke en gezellige dag met mooie promotie voor badminton.

Kijk voor meer informatie op www.experiencebadminton.nl

Foto’s Badminton Nederland

Xuqk7758
Xwpz8513
Tmqp0721
Wgln8235
Erkh9382
Gwgg5423
Inzy4126
Sfau8346
Eedc1546
190413480
190413049
190413293
190413399

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×