Terug

Voorzitter Michel Bezuijen: "Ik heb drie doelstellingen."

Michel Bezuijen, sinds februari voorzitter van Badminton Nederland, heeft zijn eerste maanden er op zitten en kijkt nu zeer uit naar de komende ALV op 23 juni in Nieuwegein. “We zullen daar onze plannen presenteren."

"Ik kijk uit naar de samenwerking met de afgevaardigden om badminton weer op een hoger niveau te kunnen brengen. Maar dat is het niet alleen: ná 23 juni gaan we opnieuw het land in om uitgebreid te praten met verenigingen en vrijwilligers.”

Doelstellingen

Michel noemt drie doelstellingen die wat het bestuur betreft van belang zijn. 

“Ik pleit voor ledenbehoud én ledenwerving; dit is belangrijk voor de toekomst van badminton in Nederland. Daarnaast heb ik de ambitie om de bekendheid van de sport te vergroten. Met name de traditionele media laten badminton nog wel eens links liggen en dat is onterecht; zeker als je kijkt naar de fantastische prestaties die onze topbadmintonners op het laatste EK hebben geleverd.”

foto: Naar wie slaat Michel Bezuijen deze shuttle? Bekijk het in het vlog!


Verenigingsondersteuning

Wat Michel betreft krijgt schoolbadminton ook een hoge prioriteit. Dat zal onder andere via de verenigingsondersteuning vorm moeten krijgen. “Het zou mooi zijn als we de verenigingen sterker kunnen maken.”

In het bijbehorende vlog beantwoordt Michel Bezuijen ook nog drie vragen die vanuit het land aan hem zijn gesteld.

Die vragen waren: 

  • Wat is het verschil (of de overeenkomst?) tussen het besturen van een sportbond en het besturen van een gemeente zoals Rijswijk? (*)
  • Wat zijn de Unique Selling Points van de badmintonsport?
  • Het aantal deelnemers voor jeugdtoernooien loopt terug. Hoe gaat u het tij keren?

 


(*) In het dagelijks leven is Michel Bezuijen burgemeester van de gemeente Rijswijk.

Michel Bezuijen, voorzitter van Badminton Nederland, heeft een korte vooruitblik op de ALV van 23 juni maar beantwoordt tevens enkele vragen van badmintonliefhebbers uit het land.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×