Terug

Gratis workshops voor alle vrijwilligers

Vorig seizoen hebben ruim 300 vrijwilligers van 100 badmintonverenigingen deelgenomen aan de Masterclass Verenigingen en workshops van de Sportbestuurdersacademie. Ook in het komende seizoen biedt Badminton Nederland via de Sportbestuurdersacademie weer workshops aan zoals 'Help ik zoek vrijwilligers', 'Scoren met social media' en 'De kansen van 50+ sport en samenwerking'. Leden van Badminton Nederland kunnen gratis deelnemen aan deze workshops.

Scoren met Social Media 

10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media. Het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken van social media een niet meer weg te denken communicatievorm. Wat kun je als sportvereniging uit social media halen? Hoe kun je bijvoorbeeld zorgen voor extra clubbinding of met social media nieuwe leden werven? In deze praktijkgerichte sessie krijg je concrete handvatten aangereikt hoe jouw club zich optimaal kan profileren met Facebook, Twitter en Instagram. Met social media kun je scoren bij jouw huidige en nieuwe leden! Bekijk hier waar en wanneer deze workshop wordt georganiseerd.

Help, ik zoek vrijwilligers

Iedere vrijwilliger krijgt een auto van de club, kan elke week gratis uitgebreid dineren en kan onbeperkt bloemen bestellen voor zichzelf! Klinkt dit je absurd in de oren? Met de workshop ‘Help, ik zoek vrijwilligers!’ word je met absurde oefeningen en creatief denken geholpen om met een vernieuwde blik naar vrijwilligersbeleid te kijken. Functieprofielen, takenlijsten en uren worden ter zijde geschoven en je gaat kritisch kijken naar je eigen systeem. We spiegelen, we maken je aan het lachen en zetten je aan het denken. Deze workshop over het werven en behouden van vrijwilligers geeft je praktische tools waarmee je meteen mee aan de slag wil na deze avond. Bekijk hier waar en wanneer deze workshop wordt georganiseerd.

De kansen van 50+ sport en samenwerking

We kennen ze allemaal, volwassenen die nu niet sporten maar dat eigenlijk wel zouden willen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel, juist ook vanaf 50 jaar en ouder, wel zou willen sporten. In deze workshop gaan we specifiek in op de groep 50plussers, niet vanwege de leeftijd, maar vanwege hun levensfase en om goed aan te sluiten op hun motieven en (fysieke) capaciteiten. Want we hebben als badmintonverenigingen veel te bieden aan deze groep. Bekijk hier waar en wanneer deze workshop wordt georganiseerd.

Nieuwe inkomsten genereren met slimmere sponsoring en crowdfunding

Heeft uw vereniging meer sponsors nodig? Of heeft u met uw vereniging plannen voor aanpassing van uw complex en moet hier nog financiering nog geregeld worden? Dan is deze workshop precies wat u nodig heeft. In een actieve workshop krijg je tips en trucs die zich in de praktijk hebben bewezen om meer sponsors aan je te binden en crowndfunding in te (gaan) zetten. Bekijk hier waar en wanneer deze workshop wordt georganiseerd.

Bekijk hier het volledige overzicht van workshops van de Sportbestuurdersacademie in het najaar van 2017.

Logo Sportbestuurdersacademie 900X360

Sportbestuurdersacademie 

De Sportbestuurdersacademie organiseert kwalitatief hoogwaardige workshops met topsprekers. De workshops spelen in op actuele thema's en inspireren bestuurders en geven ze handvatten om ergens direct mee aan de slag te gaan. De Sportbestuurdersacademie is een samenwerking van de sportbonden Badminton Nederland, Nevobo, Nederlandse Basketballbond en NOC*NSF.

Door samen de workshops aan te bieden is het mogelijk om meer workshops op meer locaties in het land te organiseren. Bovendien is ervaren dat sportverenigingen onderling veel van elkaar leren door elkaar te ontmoeten en ervaringen uit andere sporten toe te passen in de eigen omgeving.

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen over de workshops of wil je je aanmelden dan kan dat door een e-mail te sturen naar Badminton Nederland: info@badminton.nl

Gaat het om een aanmelding, vermeld dan duidelijk de volgende gegevens:

  • de naam van de workshop die je wilt volgen (plus datum en locatie) 
  • de naam van jouw vereniging - de namen, geboortedatum en emailadressen van de personen die gaan deel nemen

Voor vrijwilligers van lidverenigingen is deelname aan deze workshops gratis. Na de aanmelding ontvang je van Badminton Nederland een bericht van de bevestiging van jouw aanmelding. T.z.t. ontvang je van de organisatie (Academie voor Sportkader) de adresgegevens van de locatie.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×