Terug

Hoe creëren we samen een veilig badmintonklimaat?

In een ideale wereld bestaat er geen grensoverschrijdend gedrag (GOG).

Helaas is de realiteit dat 1 op de 5 leden van Badminton Nederland in de afgelopen vijf jaar minimaal één vorm van GOG heeft meegemaakt. Dat blijkt uit ons prevalentieonderzoek in 2022 waarover we al eerder hebben gecommuniceerd.

Uit de resultaten blijkt dat veel leden niet weten waar ze terechtkunnen binnen hun vereniging na een ervaring met GOG. Een ervaring met GOG wordt dan ook in weinig gevallen gedeeld met de vertrouwenscontactpersoon (VCP) of een ander officieel meldpunt van de vereniging of Badminton Nederland.

Hoe werk je als verenging aan een veilige omgeving voor jouw leden?
Het antwoord op deze vraag lijkt in eerste instantie misschien complex, maar als vereniging kun je al op een laagdrempelige manier beginnen met het creëren van een veilig badmintonklimaat. Hoe je dat doet vertellen we je graag tijdens de workshop Veilig Sportklimaat op zaterdag 4 februari (14.30 – 16.00 uur) tijdens de FZ FORZA - Nederlandse Loterij NK 2023. Deze workshop organiseren we in samenwerking met Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN).

In de bijeenkomst vertellen we over het belang van een VOG voor iedere vrijwilliger van de vereniging, waarom een vertrouwenscontactpersoon een echte must have is en hoe je kunt beginnen met het opstellen van regels en richtlijnen voor gewenst gedrag.

Leuk extraatje: alle workshopdeelnemers ontvangen tevens een vrijkaartje om vooraf of na afloop te genieten van topbadminton op nationaal niveau tijdens de FZ FORZA - Nederlandse Loterij NK 2023.

Klik hier om je aan te melden.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×