Terug

Hoe reserveer ik een baan met de Woosh! app?

Afgelopen maandag is het Woosh! reserveringssysteem gelanceerd. Hiermee willen wij onze verenigingen en leden ondersteunen om zo verantwoord en veilig mogelijk weer te starten met badmintonnen. Met de gratis Woosh! app kun je in enkele stappen een baan reserveren bij jouw vereniging. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

Zo reserveer je een baan!

Controleer voordat je een baan bij jouw vereniging wilt reserveren even of jouw vereniging al gebruik maakt van het Woosh! reserveringssysteem. Is dat het geval, dan kun je direct een baan reserveren. Dat gaat zo:

  • Download Woosh! in de App Store of Play Store.
  • Maak een SportID aan (Woosh! account) als je dit nog niet gedaan hebt.
  • Klik in het startscherm van de app op ‘Reserveren’.
  • Zoek vervolgens via de zoekbalk jouw vereniging op en selecteer deze.
  • Klik op ‘Hier spelen’ om je reservering in te plannen.
  • Geef aan op welke baan, met wie en wanneer je een baan wilt reserveren.
  • Nadat je op ‘Reserveer baan’ hebt geklikt is je reservering bevestigd!

Je kunt de reservering nu terugvinden in de wedstrijdenpagina in de app. Deze pagina kun je openen door in het menu op het tijd-icoontje te klikken (links onderin). Klik op ‘Gepland’ om je zojuist gemaakte reservering in te zien of eventueel te annuleren.

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan dit stappenplan voor een uitgebreidere uitleg, of bekijk onderstaande video.

Ontwikkelingen in het reserveringssysteem

Op dit moment wordt er hard gewerkt om het Woosh! reserveringssysteem verder door te ontwikkelen. Zo is het straks onder andere mogelijk om via een webpagina een reservering te plaatsen waardoor het niet meer een vereiste is om hiervoor de app te gebruiken. Een roadmap met daarop de geplande ontwikkelingen aan het Woosh! platform zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Badmintonscores bijhouden en ranglijsten inzien

Een gewonnen wedstrijd mag natuurlijk nooit verloren gaan! Daarom kun je met de app ook de scores bijhouden. Na het bevestigen van je aanwezigheid, in geval van een reservering, kun je ervoor kiezen om je scores vast te leggen. Voor elke gespeelde wedstrijd krijg je 2 punten die meetellen voor de algemene Woosh! ranglijst en de ranglijst van de speellocatie waarop je op dat moment gespeeld hebt. Win je, dan krijg je er nog eens 3 punten bij en bij een gelijkspel 1 punt. Je vindt de ranglijsten door in het menu op het beker-icoon te klikken (tweede icoon van links).

Wil je meer weten over Woosh!, neem dan een kijkje op www.wooshapp.nl of download direct de app in de App Store of de Play Store.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×