Terug

Impact nieuwe coronamaatregelen op badminton

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ook een flinke impact op badmintonnend Nederland. Hieronder leggen we uit wat de nieuwe maatregelen inhouden en wat dit concreet voor ons betekent.

Jeugd
Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk. Er kunnen wel wedstrijden tijdens de trainingen worden gespeeld.

Volwassenen
Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (inclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Competitie
De Bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald. Gezien het drukke programma in de Eredivisie en Eerste divisie gaan we met deze clubs in gesprek om te kijken naar een oplossing. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

Topsport
Het kabinet heeft voor de topsporters in Nederland een uitzondering gemaakt op de maatregelen. De Nationale Selecties op Papendal kunnen blijven trainen en internationale wedstrijden spelen. De RTC-trainingen kunnen ook blijven doorgaan.

FAQ NOC*NSF
NOC*NSF heeft op haar website een FAQ gemaakt met het antwoord op de meest prangende vragen. Klik hier voor de FAQ.

Protocol
NOC*NSF heeft zojuist een nieuwe versie geplaatst van het Sportprotocol. Op basis hiervan geven we ons Badmintonprotocol zo snel mogelijk een update.

Woosh!
In de zomer is het Woosh! reserveringssysteem ontwikkeld voor badmintonverenigingen. Via deze tool kun je banen beschikbaar stellen voor reserveringen en hiermee leden op een verantwoorde manier te ontvangen. Middels een eigen (gratis) reserveringdashboard houd je als vereniging overzicht op alle spelers die aanwezig zijn en kun je onder andere inregelen dat er maximaal 30 personen in de zaal aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie op wooshapp.nl of meld je vereniging direct aan.

Verenigingsondersteuning
Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Communicatie
We proberen jullie via de beschikbare communicatiekanalen zo goed en tijdig mogelijk te informeren als er nieuwe ontwikkelingen zijn. Belangrijk is dat de verenigingen het nieuws ook zo snel mogelijk via hun eigen kanalen met hun leden delen. Op deze manier houden we iedereen up-to-date.

Het is helaas een roerige tijd waarin wij nu leven maar #AlleenSamen krijgen we het coronavirus onder controle! Help elkaar, steun elkaar en respecteer elkaar! #BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×