Terug

In gesprek over blessurepreventie: doe jij mee?

Eén op de drie badmintonners die stopt doet dit vanwege een blessure. Dat weten we inmiddels uit onderzoek. Maar hoe voorkomen we dit? Dat is de vraag waar Badminton Nederland en Maastricht Universiteit antwoord op proberen te vinden.

Een eerste stap in deze zoektocht was het bevragen van de badmintonners over het type blessures, wat zij doen om dit te voorkomen en hun idee over onder andere warming up en cooling down. Als vervolg doen we met badmintonners verdiepend onderzoek in gespreksgroepen.

Resultaten verkennend onderzoek onder badmintonners

De belangrijkste resultaten van het onderzoek dat eind 2016 is gedaan hebben we samengevat in een factsheet. Deze uitkomsten geven aanleiding om een aantal badmintonners verder te bevragen over hun ervaringen met blessures en hun motivatie om dit te voorkomen.

Gespreksgroepen blessurepreventie

Tijdens het finaleweekend van de Yonex Dutch Open (14-15 oktober 2017) zal dit vervolgonderzoek worden uitgevoerd. In samenwerking met Maastricht Universiteit organiseren we in het Topsportcentrum in Almere groepsgesprekken – zogenaamde focusgroepen – om dieper op het onderwerp blessurepreventie in te gaan. 

In groepen van maximaal 10 personen worden een uur lang ideeën uitgewisseld over het ontstaan en voorkomen van blessures, zodat we een programma kunnen ontwikkelen dat spelers en clubs helpt blessures te voorkomen. 

Aanmelden voor de gespreksgroepen is niet meer mogelijk.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×