Terug

Informatie Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie

Op zaterdag 11 maart 2017 vindt in de Maaspoort Sports & Events de Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie plaats.

Op zaterdag 11 maart 2017 vindt in de Maaspoort Sports & Events de Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie plaats tussen Van Zundert/VELO en BC DKC. De apotheose van het seizoen, waarin de twee beste teams van de Carlton Eredivisie die dag strijden om het landskampioenschap.

In de reguliere competitie ontmoette beide ploegen elkaar al drie keer. Van Zundert/VELO wist twee keer met 5-3 te winnen en BC DKC was met 6-2 één keer de sterkste.

Van Zundert/VELO 

Van Zundert/VELO gaat in de Maaspoort Sports & Events op voor haar twaalfde landstitel. De ploeg uit Wateringen is de huidige landskampioen en bekerwinnaar. De titel werd vorig jaar behaald door AviaAir Almere in de finale met 5-3 te verslaan. Van Zundert/VELO heeft zich rechtstreeks voor deze finale te geplaatst door na 2 fasen in de competitie als eerste te eindigen.

Spelers Van Zundert/VELO: Alex Vlaar, Ewout Beukers, Jim Middelburg, Rowan Scheurkogel, Imke van der Aar, Lisa Khoeblal-Malaihollo, Myke Halkema, Marleen Kuipers en Marit Willemsen. Trainers/coaches: Ciraar Slaats en Rikkert Suijkerland. Manager: Rob Theunissen. Fysio: Joke Beukers.

BC DKC 

De badmintonners van BC DKC staan voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie en gaan op voor hun tweede titel. De eerste titel werd gewonnen in 2015 na winst op BC Duinwijck. BC DKC uit Den Haag eindigde als derde in de competitie na 2 fasen en moest het opnemen in de halve finales Carlton Eredivisie tegen de nummer twee AviaAir Almere. De eerste wedstrijd werd thuis gewonnen na een golden game (de reguliere stand was 4-4) en bij Almere werd het 5-3 in het voordeel van BC DKC, waardoor de ploeg uit Den Haag zich kon gaan opmaken voor de finale.

Spelers BC DKC: Joran Kweekel, Michiel Kruijt, Thomas Wijers, Raymond Lagraauw, Alyssa Tirtosentono, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Trainers/ coaches: Robbert de Keijzer en Dennis van Daalen de Jel. Manager: Hans Macare. Fysio: Bernd Dessauvagie.

Klik hier voor alle uitslagen en eindstand van de Carlton Eredivisie.

Website: 

Kijk voor alle informatie op: http://finaleeredivisiebadminton.nl

Programma:

Zaterdag 11 maart

10.00 – 12.30 uur: De baan op met de ‘DE BLACK PEARL’ & DBZ FYSIO

10.45 – 11.45 uur: Clinic voor de jeugd met Jacco, Eefje en Selena

11.45 – 12.15 uur: Demonstratie Boxgame 3 tegen 3 (op de wedstrijdbanen)

Het badminton BOX-game en 3v3 zijn twee vernieuwende spelvormen voor de badmintonsport, welke in de Aziatische landen actief beoefend worden. Vooraf aan de finale voor het landskampioenschap zullen spelers van CHESP een demonstratie van deze spelvormen geven. Kijk voor meer info op: http://www.bosschebadmintondag...

13.00 uur: Finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie

Tijdens de finale van het Landskampioenschap in de Carlton Eredivisie spelen DKC en Van Zundert/Velo maximaal acht partijen tegen elkaar. Te weten het mannendubbel, vrouwendubbel, mannenenkel (2x), vrouwenenkel (2x) en het gemengd dubbel (2x). Het mannendubbelspel en het vrouwendubbelspel worden net als het eerste mannenenkelspel en het vrouwenenkelspel tegelijkertijd op twee banen gespeeld. Bij een stand van 2-2 wordt er op 2 banen verder gespeeld, bij een stand van 3-1 of 1-3 wordt verder gespeeld 1 baan. De ploeg die als eerste vijf partijen weet te winnen mag zich een jaar lang landskampioen badminton van Nederland noemen. Mocht de stand na acht wedstrijden 4-4 zijn, dan volgt er een golden game. De club die deze game wint, kroont zich tot landskampioen.

Puntentelling

Een partij wordt gespeeld om twee gewonnen games. Een game gaat tot 21 punten, mits er minimaal 2 punten verschil zijn. Echter bij de stand 29-29 wint degene die het 30e punt scoort de game.

Kaartverkoop:

Kaarten voor volwassenen kosten 5 euro in de voorverkoop en aan de kassa op de finaledag 7,50 euro. De jeugd tot en met 17 jaar heeft gratis toegang. 

Side-events:

Dinsdag 7 maart: Bedrijventoernooi 

In aanloop naar de finale Landskampioenschap Carlton Eredivisie op 11 maart werd op 7 maart een bedrijventoernooi georganiseerd in de Maaspoort Sports & Events, waarvoor 12 bedrijven/ organisaties zich hadden ingeschreven Thuiscomfort.nl was uiteindelijk de sterkste die avond.

Een team bestond uit minimaal 4 personen (bij voorkeur 2 mannen of 2 vrouwen, maar dat was niet verplicht) en er werd gespeeld in de categorieën ‘gevorderden’ en ‘beginners’.

Zaterdag 11 maart: Clinic met Jacco, Eefje en Selena

Vandaag gaan ruim 50 kinderen de baan op met Jacco Arends, Eefje Muskens en Selena Piek. Onze Olympiërs geven speciaal voor de jeugd tot en met 17 jaar een spetterende clinic in de Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch.

Vanaf 10.45 uur gaan Jacco, Eefje en Selena de baan op waar ze de jeugd handige badmintontips zullen geven, waardoor zij hun techniek kunnen verbeteren en hun tegenstanders de volgende keer kunnen verrassen. Na de clinic kan vanaf 13.00 uur gekeken worden naar de Finale om het landskampioenschap van de Carlton Eredivisie.

Informatie spelers

Jacco, Eefje en Selena: deelname Olympische Spelen van Rio 2016, zilver in het vrouwendubbel en brons in het gemengd dubbel bij de EK 2016..

Selena/Eefje: beiden viervoudig Nederlands kampioen vrouwendubbel: in 2012 Selena met Iris Tabeling, in 2013 Eefje met Samantha Barning, en Selena met Eefje in 2014, 2015 en 2016.

Selena: viervoudig Nederlands kampioen gemengddubbel met drie verschillende partners: in 2012 met Dave Khodabux, in 2013 met Ruud Bosch en in 2014, 2015 en 2016 met Jacco Arends.

Jacco: 5x Nederlands Kampioen mannendubbelspel met Jelle Maas (2010-2012-2014-2015-2016)

Historie:

Vorig jaar werd Van Zundert/ VELO landskampioen door in de finale Almere met 5-3 te verslaan in de Maaspoort Sports & Events. Klik hier voor het volledige overzicht van alle landskampioenen voor 2016.

Locatie:

Maaspoort Sports & Events,  Marathonloop 1, 5235 AA ’s-Hertogenbosch.

Routebeschrijving:

Maaspoort Sports & Events beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers en is gemakkelijk bereikbaar via de A2 en de A59. Maaspoort Sports & Events is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Zo vertrekt vanaf station ’s-Hertogenbosch iedere 10 minuten een stadsbus, die je dichtbij de ingang van Maaspoort Sports & Events afzet. Klik hier om uw route te bepalen naar de Maaspoort Sports & Events.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×