Terug

Informatiebijeenkomsten vertrouwenscontactpersonen 2017-2018

Als vertrouwenscontactpersoon bent u een belangrijk aanspreekpunt binnen uw vereniging voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.

Wellicht heeft u ooit de opleiding voor vertrouwenscontactpersoon gevolgd. Maar hoe zorgt u dat u up to date blijft? Beschikt u over de laatste informatie, bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

En wat is ook alweer precies uw rol en waar ligt de grens voor wat u zelf kunt doen of wanneer u doorverwijst? Veel vragen waarvan wij merken dat die bij veel vertrouwenscontactpersonen van de verenigingen leven.

Daarom organiseert NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden in 2017 en 2018 meerdere regionale informatiebijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen van verenigingen. Met als doel de VCP’ers te informeren over nieuwe ontwikkelingen en vooral de VCP-ers gelegenheid te bieden om elkaar (en de VCP-er van uw bond) te leren kennen en ervaringen en kennis uit te wisselen over de rol van de VCP-er binnen een sportvereniging. 

Conceptagenda

9.30 uur            Opening en welkom

9.35 uur             Recente ontwikkelingen, VOG en register tuchtrechtelijk veroordeelden 

10.00 uur           Rol van de VCP-er nader toegelicht

11.00 uur           Pauze

11.15 uur           Rol van social media

12.15 uur           Kennismaking met de VCP van uw bond (indien aanwezig) en in groepjes met elkaar in gesprek over wat er speelt en/of leeft bij uw vereniging

13.15 uur           Afsluiting

13.30 uur           Einde + broodjes

De bijeenkomst op 25 november 2017 zal plaatsvinden in  Heerenveen of een locatie in Zwolle., afhankelijk van het aantal deelnemers.

Als het Heerenveen wordt is dit de locatie: Abe Lenstra Stadion, Rode Zaal Noord (ingang J, parkeren op P4) Abe Lenstra Boulevard 21 8448 JA Heerenveen.

Bereikbaar met OV , lopend vanaf station 20 m, Bus: Qbuzz lijn 15 en 17 richting Assen en Oosterwolde . Arriva: Lijn 48 richting Lemmer

Van 09.00 uur (inloop), aanvang 09.30 uur tot uiterlijk 13.30 uur.

Daarna zullen in 2018 nog 3 bijeenkomsten worden georganiseerd in Arnhem, Rotterdam en Venlo. Daarvan volgt later bericht.

U kunt zich voor 25 november aanmelden via: http://www.formdesk.com/noc-nsf/terugkomdag201725november

En voor 18 november via: http://www.formdesk.com/noc-nsf/VCPTerugkomdag2017november

Bert Roosenboom

NOC*NSF

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×