Terug

Jan Helmond kandidaat-voorzitter Badminton Nederland

Badminton Nederland stelt Jan Helmond voor als kandidaat-voorzitter. De 62-jarige Helmond is geen onbekende in de badmintonwereld en heeft de nodige ervaring op het gebied van bestuur.

Liefde
De geboren Culemborger kwam al vroeg in aanraking met de badmintonsport en hij was meteen verkocht. ‘Ik ging op 12-jarige leeftijd mee met een vriendje naar BC Argus. Ik kreeg van de trainer (Joop Speekenbrink) een racket in mijn handen geduwd en na een paar minuten was ik al verslaafd aan badminton. Het was liefde op het eerste gezicht’, vertelt Helmond.

Trainer
Helmond was in de jaren ’70 een van de jongste gediplomeerde trainers in Nederland. Zijn trainerscarrière bouwde hij vervolgens gestaag uit en behaalde in 1988 het C-diploma. Hij is onder meer hoofdtrainer geweest bij meerdere Eredivisieverenigingen: BC Culemborg, BC Smashing en BC Duinwijck. Daarnaast is Helmond coach geweest van nationale selecties bij België, Nederland en Slowakije. Afgelopen decennium heeft hij de sportieve prestaties van de Nederlandse spelers weliswaar gevolgd maar is hij minder betrokken geweest bij de badmintonwereld.

Badminiton
Momenteel is Helmond algemeen directeur/bestuurder bij FWG Progressional People, een advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg. Het bedrijf kijkt steeds waar er ontwikkeling en innovatie mogelijk is en dat is Helmond niet vreemd. In de jaren ’80 was hij onder andere samen met Paula Rip de initiator van badminiton wat in eerste instantie werd uitgerold bij BC Thiela en vervolgens met veel clinics het land in werd gebracht.

Ambitie
Helmond wil graag iets terug doen voor zijn eerste grote liefde; badminton. Hij ziet kansen om de badmintonsport weer te laten groeien en hoopt met zijn ervaring als bestuurder zijn steentje bij te dragen aan de toekomst van badminton in Nederland. Helmond wil graag snel beginnen als hij wordt gekozen tot voorzitter, maar begrijpt dat een goede oriëntatie van essentieel belang is. Inlezen in het huidige badmintonlandschap, diverse gesprekken voeren en goed luisteren horen daarbij. Voor hem staat inspireren en verbinden centraal.

Bondsvergadering
Tijdens de Bondsvergadering op zaterdag 27 november 2021 in Nijkerk wordt de nieuwe voorzitter door de afgevaardigden gekozen.

Jh 1

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×