Terug

Klaar voor de kwartfinales met Eefje en Selena!

Vandaag om 13.30 uur (Nederlandse tijd) beginnen Eefje en Selena in het Barra Olympic Park in Rio de Janeiro aan hun kwartfinale in het vrouwendubbel tegen de nummer 5 van de wereldranglijst en als het nummer 4 geplaatste Zuid-Koreaanse koppel Jung Kyung Eun/ Shin Seung Chan.

De laatste keer dat een Nederlands vrouwendubbel de kwartfinales wist te bereiken tijdens de Olympische Spelen, was in Athene 2004 met Mia Audia (die toen zilver won in het enkelspel) en Lotte Jonathans.

Eefje en Selena wonnen in de poulefase in poule A van de koppels Jwala Gutta/ Ashwini Ponnappa (India, wereldranglijst 21) en Puttita Supajirakul/ Sapsiree Taerattanachai (Thailand, wereldranglijst 11). Er werd alleen verloren van het dubbel Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi ( Japan, wereldranglijst 1).

Jung Kyung Eun en  Shin Seung Chan verloren in poule B van Christinna Pedersen/ Kamilla Rytter Juhl (Denemarken, wereldranglijst 6) en wonnen van Eva Lee/ Paula Lynn Obanana (Amerika, wereldranglijst 31) en Luo Ying en Luo Yu (China, wereldranglijst 7).

Het Zuid-Koreaanse koppel was één keer eerder de tegenstander van Eefje en Selena. Op 31 januari 2016 werd in India met 21/15 en 21/13 de finale verloren van de Syed Modi International Championships.

 De winnaar van deze kwartfinale zal uitkomen tegen de winnaar van de partij tussen de nummer 1 van de wereld uit Japan Misaki Matsutomo en Ayaka Takahashi en Vivian Kah Mun Hoo/ Khe Wei Woon uit Maleisie.

De wedstrijden zijn te volgen via http://nos.nl/rio2016   en hopelijk ook op NPO1. Livescore vindt je op: http://olympics.bwfbadminton.com/live/

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×