Terug

Koppel Selena Piek/Cheryl Seinen wint Yonex Belgian International

In Leuven hebben Selena Piek en Cheryl Seinen tijdens de Yonex Belgian International 2017 de titel in het vrouwendubbel veroverd.

In een geheel Nederlandse finale werd in twee games gewonnen van het jonge koppel Imke van der Aar/ Debora Jille. Voor Piek was het de tweede titel dit toernooi, nadat zij eerder op de dag al met Jacco Arends de finale van het gemengd dubbel wist te winnen.

In de eerste game namen Piek en Seinen al snel een ruime voorsprong, die door Imke en Debora niet meer kon worden ingelopen: eindstand 21/14. Imke van der Aar en Debora Jille begonnen beter aan de tweede game, knokten voor elk punt en zo werd het een spannende game waarin beide Nederlandse koppels tot 16/16 gelijk op gingen. Daarna pakten Selena Piek en Cheryl Seinen vijf punten op een rij en de gamewinst met 21/16. Voor Selena Piek en Cheryl Seinen was het hun eerste toernooi als koppel.

In de halve finales waren Selena en Cheryl in drie games met 21/19, 12/21, 21/16 nog te sterk voor het Franse koppel Delphine Delrue/ Lea Palermo. Daarnaast wisten zij te winnen van Emma Karlsson en Johanna Magnusson uit Zweden (12/21, 21/15 en 21/15) en werd in de tweede ronde overtuigend het nummer 1 geplaatste Engelse koppel Lauren Smith en Sarah Walker met 21/14 en 21/12 verslagen.

Imke van der Aar en Debora Jille bereikte knap de finale, door in hun halve finale met 11/21, 21/7 en 21/15 te winnen van de Engelse vrouwen Chloe Birch en Jessica Pugh en in de kwartfinales het als 2e geplaatste duo Emilie Lefel / Anne Tran uit Frankrijk met 21/18, 17/21 en 21/29 te verslaan.

Kijk voor alle uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware...

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×