Terug

Kwartfinales Yonex Canada Open 2017 eindstation Nederlandse koppels

Bij de Yonex Canada Open in Calgary zijn de koppels Selena Piek/ Jacco Arends, Jelle Maas/ Robin Tabeling en Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in geslaagd te halve finales te bereiken.

In de kwartfinales moesten zij na drie spannende games hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Gemengd dubbbel

Selena Piek en Jacco Arends (nummer 7 geplaatst) namen het in de kwartfinales op tegen het nummer één geplaatste koppel Choi Solgyu/ Chae Yoo Yung uit Zuid-Korea, die in hun eerste ronde nog te sterk was voor Imke van der Aar en Jelle Maas. Na de eerste game met 15/21 te hebben verloren, kwam het Nederlandse koppel sterk terug met winst in de tweede game: 21/16. De derde game ging echter weer naar de Zuid-Koreanen met 10/21.

Mannendubbel

Het duo Jacco Arends/ Ruben Jille kwam in de kwartfinales uit tegen de Zuid-Koreanen Hyuk Gyun Choi en Park Kyung Hoon. Voor Jacco Arends was het zijn tweede kwartfinale, na eerder op de dag al met Selena Piek in het gemengd dubbel te hebben gespeeld. De eerste game ging nog naar Arends en Jille met 21/15, maar de twee opvolgende games werden met 18/21 en 14/21 gewonnen door de Zuid-Koreanen.

Ook Jelle Maas en Robin Tabeling werden uitgeschakeld. Zij speelden tegen het als nummer één geplaatste koppel Lu Ching Yao/ Yang Po Han uit Taiwan en verloren uiteindelijk na bijna 1 uur spelen nipt in drie games met 11/21, 22/20 en 17/21.

Het volgende toernooi op de kalender is de Yonex US Open 2017, die van 19 juli  tot en met 23 juli plaatsvindt.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware...

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×