Terug

Leden werkgroep Diversiteit & Inclusie gezocht

Wil jij een bijdrage leveren aan een diverse en inclusieve sportcultuur binnen badmintonnend Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken leden voor de werkgroep Diversiteit & Inclusie.

Wat is Diversiteit & Inclusie?
Diversity is being invited to the party inclusion is being asked to dance. Zoals de quote al doet vermoeden draait het om participatie. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen kunnen verschillen, zowel zichtbaar (geslacht, etniciteit) als onzichtbaar (competenties, kennis, vaardigheden). Inclusie gaat over dat iedereen op een fijne en veilige manier onder andere sport, badminton, kan beoefenen die men leuk vindt.

Achtergrond
In 2021 ondertekenden we samen met zo’n dertig andere sportbonden het Charter Diversiteit van NOC*NSF. Hiermee spraken we de intentie uit om aan de slag te gaan met dit onderwerp. Kijk hier voor meer info en het Plan van Aanpak voor 2023.

Werkgroep
Om invulling te geven aan het Plan van Aanpak hebben we begin dit jaar een werkgroep opgezet. Momenteel bestaat de werkgroep uit zes leden. De werkgroep Diversiteit & Inclusie is een strategisch en beleidsmatig adviesorgaan en ontwikkelt samen met de bond het concept voor een meerjarenbeleid.

De werkgroep komt vijf keer per jaar bij elkaar. Dit betreft vier online vergaderingen van maximaal twee uur en een fysieke bijeenkomst tijdens een evenement.

What’s in it for me?
Door deel uit te maken van de werkgroep draag je niet alleen je steentje bij aan een diverse en inclusieve badmintonwereld, maar vergroot je tegelijkertijd je netwerk en kun je jezelf ontwikkelen op strategisch gebied. Daarnaast ontvang je de van toepassing zijnde vergoedingen uit de vrijwilligersvoorwaarden van Badminton Nederland.

Join us!
Ben je enthousiast of wil je meer weten? Neem dan contact op met Dennis van Putten via dvputten@badminton.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×