Terug

Gratis! LEA (administratiepakket) voor verenigingen

Badminton Nederland biedt een gratis administratiepakket aan waarmee je als secretaris en penningmeester meer tijd over gaat houden, jouw vrijwilligerswerk eenvoudiger wordt en jouw werk simpel beter kunt gaan doen. LEA Verenigingen is exclusief voor lid-verenigingen van Badminton Nederland.

In veel verenigingen is het zo dat vrijwilligers meerdere functies bekleden. Daarmee zijn ze verantwoordelijk voor belangrijke zaken als de ledenadministratie, de contributie of bijvoorbeeld secretarieel werk. Of binnen een vereniging zijn juist verschillende vrijwilligers actief met dezelfde data (ledengegevens). Hoe bewaar je het overzicht en hoe zorg je ervoor om de gegevens gezamenlijk up to date te houden. Met LEA Verenigingen wordt het werk van vrijwilligers in de badmintonvereniging eenvoudiger.

LEA Verenigingen is een pakket om eenvoudig de (leden)administratie, communicatie en financiële administratie van de verenigingen te doen. Het bespaart meerdere vrijwilligers tijd en het werk wordt hierdoor makkelijker. Dit pakket wordt exclusief en gratis aangeboden aan lid-verenigingen van Badminton Nederland.

Aanvragen 

Lid-verenigingen van Badminton Nederland kunnen LEA Verenigingen aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. XS2OS is de producent van LEA Verenigingen en Badminton Nederland heeft met hen exclusieve afspraken gemaakt om badmintonverenigingen te helpen met een goed pakket voor ledengegevens. Voor informatie over LEA Verenigingen kun je terecht bij Badminton Nederland  (info@badminton.nl). 

Met LEA Verenigingen… 

… heb je alle informatie van jouw leden op één plek voor de penningmeester, de secretaris en de vrijwilliger(s) communicatie,
… kun je eenvoudig ledengegevens aanpassen en zelf de ledenpas uitdraaien, 
… verstuur je simpel facturen en herinneringen, 
… kun je de ledengegevens desgewenst nog exporteren naar Excel, 
… kun je de ledengegevens analyseren en daar eenvoudig een rapportage van maken, 
… heb je overal waar internet is toegang tot de ledenadministratie (ook met andere computers), want het programma is webbased, 
… raak je nooit gegevens kwijt, want je krijgt gratis automatische back-up, 
… kun je altijd werken, want is altijd up to date met nieuwe systemen, 
… heb je altijd een antwoord op praktische vragen, want er is een professionele helpdesk,
… behoud je de volledige controle over jouw eigen verenigingsadministratie.

Met het gebruik van LEA Verenigingen haal je meer uit het lidmaatschap van Badminton Nederland door jouw ledenadministratie te automatiseren en er met meerdere vrijwilligers het maximale eruit  te halen. 

FAQ LEA Verenigingen

ALGEMEEN

LEA wordt gratis aangeboden. Blijft het ook gratis? Ja, het pakket en het gebruik ervan wordt gratis aangeboden aan verenigingen die lid zijn van Badminton Nederland (er zijn geen aanvullende kosten op de contributie van Badminton Nederland of aan de leverancier XS2OS). Het pakket LEA Verenigingen is samen met XS2OS ontwikkeld, omdat er vanuit verenigingen vraag was. Het is niet onze intentie om hier later wel een bijdrage voor te gaan vragen

Zijn er mogelijke meerkosten? Ja, alleen het basispakket met één account is gratis. Het basispakket heeft de normale gebruikersfunctionaliteiten voor penningmeester, secretaris en communicatievrijwilligers. Mocht je meer functionaliteiten of accounts willen, dan valt dat niet binnen het aanbod van Badminton Nederland. Mocht echter blijken dat meerdere verenigingen dezelfde functionaliteiten wensen dan gaan wij daarover in overleg met XS2OS, om een zo goed mogelijk pakket gratis aan te kunnen blijven bieden aan de lidverenigingen.

Hoeveel gebruikers zijn er toegestaan? Het is mogelijk om meerdere gebruikers een eigen account te geven. Van Badminton Nederland krijg je één account; de kosten voor meer gebruikers zijn voor de vereniging. LET OP! Het is mogelijk om met meerdere gebruikers in één account te werken.

Is het mogelijk om het programma gratis uit te proberen? Nee, er is geen demoversie. Op deze website staat wel een preview filmpje om te zien wat allemaal kan: http://www.xs2os.nl/lea. Uiteraard kun je ook een aanvraag voor een licentie doen. De gegevens van LA-online worden als basisgegevens ingeladen, zodat je het ook met jouw eigen ledengegevens kunt bekijken.

LEDEN

Kan onze huidige administratie foutloos geïmporteerd worden naar LEA Verenigingen? Informatie vanuit LA-Online wordt automatisch ingelezen door LEA Verenigingen. Je hoeft naast LEA Verenigingen geen LA-Online bij te houden. Het is ook mogelijk om exportbestanden te maken en deze te importen. Mocht je meer informatie per lid kwijt willen kan dat omdat er invulvelden zelf toe te voegen zijn (en desgewenst af te schermen voor Badminton Nederland, behalve de noodzakelijke lidgegevens als NAW, bondsnummer e.d.)

Kunnen alle gegevens ook geëxporteerd worden naar bijvoorbeeld MS Excel? Ja dit is mogelijk.

Zijn er zelf velden aan te maken? Bijvoorbeeld clublidnummer naast BNL-bondsnummer? Ja, het is mogelijk om extra informatie over leden in te vullen door eigen velden aan te maken. Het is tevens mogelijk om deze gegevens af te schermen, zodat alleen de verenigingsgebruiker deze kan zien.

FINANCIEN

Heeft LEA Verenigingen ook een boekhoudmodule? Nee, met LEA Verenigingen kun je facturen versturen en de automatische incasso uitvoeren, maar het is geen boekhoudprogramma.

Ondersteund LEA Verenigingen differentiatie in betaalmogelijkheden? Ja, deze worden LEA verenigingen ondersteund.

Kan er met LEA Verenigingen incidenteel geïncasseerd worden? Ja, dit is mogelijk.

Meer informatie over financiele specificaties kun je vinden op www.xs2os.nl/lea

COMMUNICATIE

Is het mogelijk om vanuit LEA Verenigingen mailings te versturen? Ja, dat is een belangrijke functionaliteit. Het is ook mogelijk om groepen te maken, zodat je gericht mailings kunt versturen. Bijvoorbeeld naar competitiespelers, jeugd, ouders, vrijwilligers et cetera.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×