Terug

Let's Play Net verlaagt drempel om te gaan spelen

Stimuleer een bruisende en sportieve gemeenschap door het Let's Play Net te introduceren in jouw wijk of op het schoolplein! Het Let's Play Net is een veelzijdige netinstallatie die overal geplaatst kan worden. Hiermee brengen we badminton, voetvolley, beachtennis en volleybal binnen handbereik van de buurt. Dit toegankelijke Let's Play Net bevordert duurzaam en positief sporten, en is tevens een waardevolle aanvulling voor gymlessen op het schoolplein.

Badminton kan op diverse niveaus worden aangeboden, waardoor het een instrument wordt voor inclusieve sportparticipatie, van enthousiaste schooljeugd tot buurtbewoners die voor het eerst in aanraking komen met sport. Tijdens de lancering van het allereerste Let's Play Net in Den Haag werd dit direct duidelijk: Deelnemers van "Samen Sportief in Beweging," een onderdeel van een gezond leefstijlinitiatief, volgden een boeiende clinic van maar liefst drie kwartier waarin ze de basis van badminton leerden. Door specifieke technieken te benadrukken en aan te passen aan individuele vaardigheden, ervoeren de deelnemers direct succes, wat hen motiveerde om terug te komen voor een vervolgles. Het Let's Play Net speelde hierbij een cruciale rol, omdat deelnemers op elk moment konden deelnemen of observeren. Het feit dat er geen fysieke faciliteiten nodig zijn, verlaagt de drempels nog verder.

Tijdens de clinic gebruikten leerlingen van de nabijgelegen basisschool het Let's Play Net op verschillende creatieve manieren: fanatieke leerlingen speelden badmintonwedstrijdjes, terwijl anderen kozen voor trampolines, beachbalsets, pionnen en pittenzakjes om motorische basisvaardigheden te verbeteren. Dit illustreert opnieuw de veelzijdigheid van het net: de verbeeldingskracht en motivatie van kinderen worden niet beperkt door strikte regels, waardoor ze vrij zijn om te spelen en te experimenteren. Zelfs het net vormt geen obstakel, aangezien je de shuttle eronderdoor kunt slaan of een balletje kunt trappen. Het Let's Play Net opent de deuren naar een wereld van sportieve mogelijkheden en onbegrensde creativiteit.

Eefje Janssen

Kijk voor alle informatie over het Let's Play Net op www.letsplaynet.nl.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×