Terug

‘Master en Super Finals’ op 20 en 21 mei in Den Haag

Voor het eerst vindt dit jaar een play-off plaats om de winst in het Mastercircuit. Tijdens het lustrumtoernooi van BC Drop Shot uit Den Haag (70 jaar) komt de top van de ranglijst bij elkaar om te strijden om de hoofdprijs van 425 Euro (in de single).

De Master Finals beloven in de herensingle een spannende strijd te worden tussen o.a. Mark Caljouw, Nick Fransman, Jerry Natenstedt, Thomas Sibbald en Alex Vlaar. Bij de dames maken bijvoorbeeld Ieva Pope en Tamara van der Hoeven een goeie kans.

De Master Finals in combinatie met het inmiddels bekende GP-toernooi (1 – 4 – 6 – 8) staat garant voor twee dagen topbadminton in een prachtige ambiance in ‘badmintonhoofdstad Den Haag’. In 2017 bestaat BC Drop Shot bovendien 70 jaar en het toernooi beleeft de vijfde editie. Kijk voor meer informatie op de website www.grandprixtoernooi.nl.

‘Super Finals’                                                                                                        

Als ‘kers op de taart’ voor de toeschouwers zijn er aan het eind van de zondag de ‘Super Finals’. Hierin strijden de winnaars van het Grand Prix Toernooi tegen de winnaars van de Master Finals. Bij de dames zal de winnaar van de Grand Prix van 2016, Ya Lan Chang, een poging wagen om deze finale te halen. Of gaat Deborah Jille naar de finale? Bij de heren zijn er ook meerdere kanshebber voor deze speciale eindstrijd.  In de ‘Super Finale’ kan uiteindelijk nog een mooie extra prijs gewonnen worden.

 Gratis entree

Het toernooi wordt gespeeld op Sportcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo 12 in Den Haag. Op zaterdag van 9.00 uur tot ca. 21.00 uur en op zondag van 9.00 tot ca. 18.00 uur. Entree is gratis. Kijk op toernooi.nl voor de planning van de wedstrijden en uiteraard de finales op zondag.

Op zaterdagavond is er voor iedereen - spelers en toeschouwers - de mogelijkheid om bij de Meeat (meet&eat) te genieten van een heerlijke Indische maaltijd en vanaf 21.00 uur een feest. Inschrijven hiervoor kan nog via de site www.grandprixtoernooi.nl.

Dit toernooi is een bijzonder moment waarop de badminton community het badmintonseizoen 2016-2017 samen kan afsluiten. Het publiek zit tijdens de wedstrijden dicht op de banen, dus er ontstaat al snel een bijzondere sfeer. In een tweede hal liggen nog 10 banen waar een deel van de toeschouwers hun eigen toernooi speelt (4-6-8). Spelers en publiek worden goed verzorgd. Sportcentrum Mariahoeve ademt sport en sfeer met 25 tennisbanen, 5 squashbanen, een sauna, een sportrestaurant en een groot terras.

Wie maken dit mogelijk?

De sponsors van het Grand Prix Toernooi zijn Fysiopraktijk Rijswijk en Van de Kolk Hypotheken. De geldprijzen voor het Master Circuit worden ter beschikking gesteld door Carlton. BC Drop Shot is organisator en gastheer van het toernooi.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×