Terug

22 maart Masterclass 'Lobbyen bij de gemeente'

Voor elke sportvereniging – dus ook voor jouw badmintonvereniging – is het van groot belang om een goed contact te hebben met jouw gemeente én daar ook aan een netwerk te bouwen. Want, voor allerlei beslissingen die je binnen en namens jouw vereniging wilt nemen, heb je soms de steun van de gemeente hard nodig. Niet alleen om nú iets voor elkaar te krijgen, maar ook voor de toekomst. Regeren is vooruitzien!
Daarom organiseert Badminton Nederland een unieke en zeer interactieve Masterclass ‘lobbyen bij de gemeente’.

Wat weet je ná de Masterclass?

  • Je weet de stappen die je moet zetten – namens jouw vereniging - om DRAAGVLAK (*) te creëren voor het plan, het idee of de visie van jouw vereniging. Je vergroot je kans om gelijk te krijgen.
  • Je weet hoe het besluitvormingsproces binnen een gemeente tot stand komt; van wethouder tot aan raadslid en ambtenaar. En, hoe je positieve invloed op dat proces kunt uitoefenen.
  • Je weet hoe je een lobbystrategie voor jouw badmintonvereniging opzet én ook hoe je je leden daarbij betrekt.
  • Je weet hoe belangrijk het is om in en met de politiek te kunnen laveren ten gunste van de belangen van jouw badmintonvereniging.
  • En… ná de Masterclass weet je dat lobbyen bij de gemeente ook gewoon ontzettend leuk is!

(*) De trainer gebruikt daarbij het 13-D-model, de 13D’s van Draagvlak.

Voor wie is deze Masterclass?

  • Voor ambitieuze bestuurders (en commissieleden) van alle badmintonverenigingen in Nederland. Of, vrijwilligers van badmintonverenigingen die zich binnen de badmintonvereniging met deze zaken bezighouden of daarin geïnteresseerd zijn.
  • Ook als er geen directe actuele lobbydoelstellingen zijn voor een badmintonvereniging, dan nog is deze Masterclass reuze-interessant om de simpele reden dat die lobbydoelstelling door allerlei oorzaken en omstandigheden wel plotseling kan ontstaan. Dan is het handig als je een plan klaar hebt!

Hoe ziet de Masterclass er uit?

Deze is per definitie interactief! We testen sowieso jouw kennis op het gebied van gemeentepolitiek, maar ook zullen we aan de hand van een fictieve casus een lobbyplan opzetten. Daarnaast behandelen we de belangrijkste D’s uit het 13-D-model van DRAAGVLAK. En, het zou zomaar kunnen dat we aan het slot van de Masterclass ons lobbyplan nog gaan pitchen!

Maximum aantal deelnemers:

20 (Schrijf dus snel in!)

LOCATIE en TIJD:

Bondsbureau van Badminton Nederland
Kelvinbaan 48
3439 MT  NIEUWEGEIN

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur
Einde 22.00 uur

Waarom organiseren wij deze Masterclass op donderdag 22 maart?

Op woensdag 21 maart 2018 vinden er in de meeste gemeenten van Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. Dat betekent dat ook in jouw gemeente eind maart / begin april een nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd. En dát biedt kansen!

Wie geeft de Masterclass?

De Masterclass wordt gegeven door Jerry Helmers (1968). Jerry heeft begin deze eeuw enkele jaren voor Badminton Nederland gewerkt en is nu vanuit zijn eigen communicatiebureau Crown Media nog steeds betrokken bij de organisatie. 

Hij houdt zich o.a. bezig met online marketing voor Badminton Nederland en het inspireren van verenigingen o.a. door het creëren van leerzame content. Jerry is Sr. Communicatieadviseur, zelf ook namens een landelijke ondernemersorganisatie lobbyist, achter de schermen in de politiek actief, directeur van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam van waaruit hij regelmatig politici traint, columnist bij de Financiële Telegraaf én opiniemaker in het ondernemerspanel van BNR Nieuwsradio. 

 Jerry kent het klappen van de zweep in en buiten de politiek. De trainingen en Masterclasses van Jerry Helmers staan garant voor veel interactiviteit, altijd een verrassing en volop inspiratie die mee naar huis genomen kan worden.

Masterclass Lobbyen bij de gemeente

Masterclass Lobbyen bij de gemeente

Aanmelden

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×