Terug

Met gastvrijheid leden werven en binden

Deze week is de vijfde Week van het Badminton begonnen. Elk jaar openen meer dan 100 clubs in de derde week van september de deuren van hun sporthal voor nieuwe sporters. Het doel hiervan is om hun club en de badmintonsport te laten zien, zodat die mensen bij de club komen badmintonnen. Een sporter lid maken van de club is een uitdaging. Net als dat het hard werken is om de huidige leden te behouden. Sporters zijn op zoek naar beleving en gezelligheid, maar ervaart de sporter die wel op jouw club?

Het succes van de open dag wordt bepaald door de kwaliteit van de activiteiten en een goede promotie om bezoekers te werven. Maar het succes wordt ook sterk beïnvloed door hoe de club zich presenteert op deze dag en in de periode daarna. Hoe worden de bezoekers en nieuwe leden verwelkomd? Hoe gastvrij zijn de vrijwilligers en leden van de club en nemen zij nieuwe leden op in de groep? 


Hoe welkom zijn jouw (nieuwe) leden op de club? Een gastvrije sportclub legt de basis voor tevreden, terugkerende leden. Het zijn juist de details en de simpele handelingen die bijdragen aan het overtreffen van de verwachtingen van het (nieuwe) lid. Door aandacht te geven bind je jouw (nieuwe) leden en maak je van hen ambassadeurs van jouw club. 

Welkom op de Club
Badminton Nederland biedt jou de mogelijkheid aan om kritisch te kijken naar de gastvrijheid van jouw vereniging en helpt je op weg om deze te verbeteren. In de masterclas Welkom op de Club wordt kritisch - en creatief - de route van de sporter in jouw club onder de loep genomen. Vervolgens wordt je begeleid in de kansen van gastvrijheid waarmee je leden kunt werven en binden. Wat kun je morgen al doen om (nog) gastvrijer te zijn naar jouw huidige en mogelijk nieuwe leden? 


Welkom op de Club wordt verzorgd door onze partner Start2Create. Meer informatie over Welkom op de Club vind je op www.welkomopdeclub.nl of www.facebook.com/welkomopdeclub.

Almere - 15 oktober 2016
Voor lidverenigingen van Badminton Nederland wordt op 15 oktober 2016 tijdens de Yonex Dutch Open in Almere een speciale masterclass Welkom op de Club aangeboden. Het is tot 1 oktober mogelijk om je met dit online formulier aan te melden. Het aantal plaatsen voor deze sessie is beperkt. 

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×