Terug

Mooie slotdag in Wateringen; Victor Dutch International afgesloten

Het was een mooie slotdag in zonnig Wateringen. We kunnen met z'n allen tevreden terugkijken op de 19e Victor Dutch International, georganiseerd in de Velohal.

Zondag 15 april stonden de finales van de 19e Victor Dutch International gepland. 

Mixed-dubbelspel

Om 12:00 uur ging de mixed-dubbel van start. Mooie ralleys, waarbij kleine foutjes genadeloos werden afgestraft door zowel de Denen al de Fransen. Uiteindelijk was het als tweede geplaatste Franse koppel te sterk; Delphine Delrue en Thom Gicquel pakten de titel.

Vrouwenenkelspel

Na de prijsuitreiking nam de Deense Julie Dawall Jakobsen het op tegen Muralitharan Thinaah uit Maleisië. De eerste game wist Thinaah te winnen, maar de tweede game was overtuigend voor de als eerste geplaatste Jakobsen. In de beslissende derde game voerde de Deense het tempo nog meer op en gunde ze haar tegenstander slechts 11 punten; daarmee pakte ze de hoogste podiumplek.

Mannenenkelspel

Aansluitend de mannenenkel, waarbij Adrian Dziolko uit Polen, de verrassing van het toernooi, met gemak de eerste game won. 

De Maleisiër June Wei Cheam schakelde de tweede game duidelijk naar een hogere versnelling. Door een hogere beensnelheid en sterk aanvallend spel, kwam de Pool onder druk te staan. Een onvermijdelijke derde game was het gevolg. De Pool redde het niet meer en Cheam won uiteindelijk in slechts drie kwartier tijd de wedstrijd: 13-21, 21-13 en 21-10.

Vrouwendubbel

De vrouwendubbel beloofde een spannende strijd te worden tussen twee sterk aanvallend spelende koppels uit Denemarken en Taiwan. Magelund en Ravn liepen iedere game enkele punten voor, maar vlak voordat ze de 20 bereikten waren het Chang en vooral Cheng die gas gaven en het tij wisten te keren. 

De tweede game was erg spannend, waarbij op het scherpst van de snede gespeeld werd door beide partijen. Uiteindelijke trokken de dames uit Taiwan ook deze game naar zich toe met 27-25.

Cheng en Chang moesten een dag eerder ook al vol aan de bak om de twee Nederlandse talenten Debora Jille en Imke van der Aar van zich af te houden. Ook daar werden beide games pas in de slotfase beslist.

Afsluiter

Als afsluiter van het toernooi werd het publiek getrakteerd op een keiharde strijd tussen de mannen uit India en Rusland. 

Punten werden over en weer gescoord door deze aan het net genadeloos af te maken of met keiharde smashes de dop in de badmintonmat te boren. 

Desondanks was er een licht overwicht van George en Shukla. Zij zegevierden na een half uur spelen door twee keer met 21-19 te winnen.

Passie en betrokkenheid

Een mooie afsluiting van vier dagen fantastisch internationaal badminton in een klein dorp met een badmintonvereniging vol passie en betrokkenheid. 

Volgend jaar zal het 20e Dutch International worden georganiseerd. We hopen uiteraard dat er weer veel animo is van spelers, toeschouwers en vrijwilligers, zodat we het lustrum gezamenlijk onvergetelijk kunnen maken. 

Bedankt allemaal voor jullie interesse en graag tot volgend jaar in Wateringen!


Met dank aan Paul de Graaf, toernooidirecteur van de 19e Victor Dutch International.
Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×