Terug

Nabeschouwing Master BC Amersfoort

Afgelopen weekend was het jaarlijkse internationale master toernooi van BC Amersfoort. Met ruim 160 deelnemers was het dit jaar goed bezet.

Dat heeft een veelvoud aan spannende wedstrijden opgeleverd, met tot het laaste moment een strijd voor ieder punt. Door een vlekkenloos verlopen planning, waren we zowel zaterdag als zondag, eerder klaar dan gepland.

Met badminton op topniveau en op het scherpst van de snede kreeg het toernooi de gewenste eindstrijd in de Master Mannenenkel. Door de terugtrekking van Michiek kruiijt in de singel, waren Alex Vlaar (1) en Aram Mahmoud (3) de verwachte finalisten. In die finale moesten de Syrische Aram en de Nederlandse Bulgaar Alex, strijden tot het eind. De titel bij de Master Mannen enkel is uiteindelijk een prooi geworden voor Aram, door met 22-20 in de 3e set, Alex te verslaan. 

Bij de dames was het de outsider Yao Jie, die bij haar terugkeer in Nederland, heeft laten zien het badmintonnen nog steeds niet verleerd te zijn. Met haar tactisch inzicht en  mooie techniek, was ze iedereen de baas. Uiteindelijk moest Manon Sibbald buigen in de finale. 

In de dubbelfinale stonden respectievelijk het Haagse duo Michiel Kruijt/Thomas Weijwers tegnover de duinwijckers Jerry Natendstedt en Ralph Starren en Tamara v/d Hoeven met Dorien Lups tegenover Raquel Humpris en Manon Sibbald. In beide wedstrijden was een derde set nodig om de belsissing te brengen, waarbij Michiel/Thomas en Tamara/Dorien de winst naar zich toe hebben getrokken. Michiel en Tamara hebben ook gezamelijk de winst in de gemengd dubbel behaald, door overtuigend te winnen van Jerry en Mandy Lenderink.

 In categorie 4 was de grote winnares, Kirsten de Wit met titels in de singel en voruwendubbel samen met Asley Seinen. In de gemengddubbel moest ze genoegen nemen met een tweede plek met parter Dyon van Wijlick. De tweede plek VD was voor Karlijn v/d Lee/Chloe Li, de winst in de GD ging naar Karlijn samen met Teun de Mast. Bij de mannen, Amersfoorts succes doordat Gilles de Kock en Vincent Braaksma beter waren van Dtau Landman en Denzell van Soerland. Waar Denzell in de dubbel nog verslagen werd door Amersfoorters, pakte hij wel de ME4 door de lokale favoriet Bart Hoksbergen in twee sets te verslaan.

 Categorie 6 leverde wat bekende namen op. Dyon van Wijlick en Karlijn v/d Lee wonnen de singels, voor Dennis de Jong en Natasja v/d Berg. Samen met Jonathan Li won Dyon ook de dubbel. Een tweede plek was voor Pjotr Odijk en Robin Verschoor. In de dames dubbel slecht 3 koppels. Jessica Balm en Kirsten Wieringa zegevierde in deze poule. In de gemengdubbel was er een overwinning voor Rens Lagrouw/Chloe Li door in de finale eenvoudig af te rekenen met Emiel van Bussel/Lisa Stroosma.

 In de categorie 8 ook slechts 3 deelnemers, alleen in de VE.  Lisa Stroosma was de beste, voor Megan Pardi en Maaike Janz.

 Mede door de hulp van alle vrijwilligers van BCA amersfoort en met dank aan alle spelers/begeleiders/verzorgers en alle anderen, was het weer een zeer geslaagd toernooi. Tot volgend jaar.

 Toernooicommissie BC Amersfoort

Renske Kwakkenbos en Rene Lelieveld

Img 20180318 154424 1
Img 20180318 154529

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×