Terug

Nationaal kampioene Soraya de Visch Eijbergen publiekstrekker bij Conquesto Mastertoernooi

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi.

Het toernooi maakt deel uit van het Master Circuit 2019 van Badminton Nederland. Dit circuit bestaat uit zes toernooien en wordt afgesloten met de Master finale.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel is nationaal kampioene Soraya de Visch Eijbergen de grote favoriet. De als tweede geplaatste Ieva Pope, meervoudig winnares van het Conquesto Mastertoernooi, heeft helaas vanwege een blessure moeten afzeggen. De concurrentie voor Soraya moet nu komen van de als derde geplaatste Meike Versteeg en de als vierde geplaatste Dorien Lups. Wendy Hoeve (5e geplaatst) en Jaymie Laurens (6e geplaatst) behoren tot de outsiders.

Mannenenkel

In het mannenenkelspel is titelverdediger Aram Mahmoud de grote favoriet. Aram is leider in de tussenstand van het Mastercircuit en bij het Conquesto Mastertoernooi als eerste geplaatst. De grootste concurrenten voor Aram zijn Dennis Koppen, Thomas Sibbald en Michiel Kruijt.

Dubbelspelen

Titelverdedigers Michiel Kruijt en Thomas Wijers zijn ook dit jaar als eerste geplaatst in het mannendubbel. Nico Hermans en Rick Steuten zijn als tweede geplaatst.

In het vrouwendubbel zijn Tamara van der Hoeven en Dorien Lups evenals vorig jaar als eerste geplaatst. De concurrentie moet hier komen van de koppels Jasmine Paap/Monique Slaman (2e geplaatst), Charissa Kuiper/Sabine de Wit (3e geplaatst) en Kelly van Buiten/Daphne Jansen (4e geplaatst).

In het gemengd dubbel is Michiel Kruijt samen met Tamara van der Hoeven het eerste geplaatste koppel. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van het koppel Timo Stoffelen/Charissa Kuiper (2). Ook wordt er veel verwacht van de koppels Lars Kros/Jaymie Laurens (3) en Aram Mahmoud/Kirsten de Wit (4).

Overige categorieën

Er is niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie zal flink voor de overwinning gevochten worden. Met zo’n 190 deelnemers uit binnen- en buitenland en ±300 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Conquesto doet zelf mee met een groot aantal spelers in de verschillende klassen. Lokale favorieten Remco Eversdijk, Leoni Boeije, Tim Tersteeg, Shannon Raadsen, Dennis Schoenmakers, Suzanne Guldemundt, Nadia Kik, Marlon Reinders, Linda Vreeswijk, Ivo de Laaf, Kayleigh Vasse, Janine Vermeulen, Vanessa Verschelden en Maurice Ammerlaanhopen ook hun plaatsing waar te maken.

Sponsoren

Het toernooi wordt ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Het toernooi wordt dit jaar ondersteund door: AllRackets.com, Victor, GOB Zoetermeer, Kikzorg, CT Administraties en stichting Floravontuur.

AllRackets.com zal het hele weekend met een stand aanwezig zijn. Hier kun je terecht voor je sportartikelen.

Iedereen hoopt natuurlijk om een deel van de ruim € 3.700,- aan prijzengeld mee naar huis te mogen nemen.

Conquesto speelt in de Noord-Westerhal, Buytenparklaan 6, 2717 AX, Zoetermeer (vlakbij SnowWorld). De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten zondag om 10.10 en de finales ca. 13.30 uur.

Tijdens het toernooi worden de uitslagen regelmatig op badmintonnederland.toernooi.nl gepubliceerd.

Via BV Conquesto

Foto: René Lagerwaard

Soraya

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×