Terug

Nieuw: banen verhuren via Woosh!

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen gestopt met hun sport en hebben zichzelf uitgeschreven bij de club. Deze groep is weer zoekende naar een nieuwe sportbeoefening en daarom is het nu een goed moment om potentiële leden kennis te laten maken met de badmintonsport. Met het Woosh! betaalsysteem dat vanaf vandaag online is, bieden we badmintonverenigingen een manier om nieuwe leden te werven door middel van baanverhuur. In dit artikel leggen we je alles uit over het betaalsysteem en hoe je jouw vereniging kunt aanmelden.

Instellingen beheren in het dashboard

Als jouw vereniging al gebruik maakt van de Woosh! reserveringsmodule, ben je waarschijnlijk al bekend met het Woosh! dashboard. Vanaf nu kun je via dit dashboard naast het beheren van de locatiegegevens en de reserveringsinstellingen, ook aangeven of en welke banen je beschikbaar wilt stellen voor baanverhuur. Je kunt hierin zelf de kosten van de verhuur opgeven.

Reserveringspagina

Bij de reserveringsinstellingen geef je aan wat de kosten zijn per persoon om bij jullie vereniging een baan te huren. Hierin kan onderscheid gemaakt worden tussen enkel- en dubbelspel. De kosten worden vervolgens afgerekend door degene die de baan gaat huren door middel van iDeal of met SportCredits (meer info hierover verderop in dit artikel).

Financiënpagina

Ook is er nu een financiënpagina zichtbaar in het dashboard. Hierin vind je een overzicht van alle inkomsten middels de baanverhuur. Ook kun je via deze pagina alle facturen per maand downloaden, met daarin een overzicht van alle verhuurde banen en het bedrag dat jullie van Woosh! ontvangen over die periode.

Ga hier direct naar het aanmeldformulier! ->

Een overzichtelijk design

Het huren van een baan voor niet-leden werkt op dezelfde manier als het reserveren van een baan voor leden. Het enige verschil is dat niet-leden eerst moeten afrekenen via iDeal of met SportCredits. Hierboven is te zien hoe dit in de Woosh! app eruit ziet.

Belangrijk: invoeren van het Badminton Nederland lidnummer!

Het is belangrijk om jullie leden (nogmaals) te vragen om hun Badminton Nederland lidnummer in te voeren in hun SportID (Woosh! profiel). Hiermee checken wij namelijk of iemand lid is van jullie vereniging, en dus of diegene een baan gratis kan reserveren of dat er eerst afgerekend moet worden.

Hoe werkt de betaling?

De betaling voor huurders van een baan kan op twee manieren: via iDEAL of met SportCredits.

Wat zijn SportCredits?

SportCredits is het betaalsysteem in de Woosh! app. App gebruikers kunnen hun SportCredits saldo opwaarderen via de app, maar kunnen ook een baan huren via bankbetaling (iDEAL). Het voordeel van SportCredits is dat gebruikers in de app pakketten kunnen kopen waardoor zij goedkoper uit zijn. Dat die SportCredits pakketten goedkoper aangeboden kunnen worden heeft onder andere te maken met de kosten die maar één keer betaald hoeven te worden, in plaats van per baanhuur.

Dat een gebruiker goedkopere pakketten kan kopen heeft overigens geen invloed op de inkomsten voor de vereniging per baanverhuur.

Hoe werkt de uitbetaling naar jullie vereniging?

Het bedrag dat niet-leden betalen wordt overgemaakt naar Woosh!. Van elke verhuurde baan gaat 85% van de inkomsten naar de vereniging en 15% naar Woosh!*. Eén keer per maand wordt het totaal aan inkomsten voor de verenigingen overgemaakt. Alle facturen hiervan zijn te downloaden in de financiënpagina, zoals eerder in dit artikel uitgelegd.

* Met deze inkomsten kunnen wij het reserveringssysteem in de lucht houden, het platform promoten en is er ruimte voor door ontwikkelingen om het gebruik continu te blijven verbeteren.

Is het gebruik van het betaalsysteem gratis?

Ja, voorlopig wel. We willen eerst alle badmintonverenigingen de mogelijkheid bieden om het gebruik van het betaalsysteem gratis te ervaren. In september 2021 zullen wij op zijn vroegst van het betaalsysteem een betaalde functie maken. De kosten voor de reserveringsmodule (het beschikbaar stellen van banen voor reserveringen het betaalsysteem) zullen dan € 7,50 per maand of € 75, - per jaar zijn. Maak je geen zorgen over onverwachte extra kosten, wij zullen en mogen dit nooit ongevraagd in rekening brengen en we zorgen ervoor dat hier duidelijk en ruim van tevoren over gecommuniceerd wordt.

Aanmelden voor het betaalsysteem

Voordat het betaalsysteem aan jouw vereniging gelinkt kan worden, moet de vereniging eerst aangemeld worden. Dit heeft te maken met de contractuele afspraak over het betaalverkeer. In het contract staan onder andere de afspraken over eigendoms- en gebruiksrechten, het gebruik van het platform en (uit)betalingen.

Wanneer jouw vereniging zich aanmeldt voor het betaalsysteem zullen de volgende stappen worden doorlopen:

  1. Klik hieronder op ‘Aanmelden betaalsysteem’ en vul het aanmeldformulier in.
  2. Nadat wij het aanmeldformulier ontvangen hebben sturen we het contract op dat je namens de vereniging invult en naar ons terugstuurt.
  3. Wanneer het contract ondertekend teruggestuurd is, wordt het betaalsysteem aangezet voor jouw vereniging.

Aanmelden betaalsysteem ->

Vragen?

Is er iets onduidelijk of heb je vragen over het betaalsysteem? Stuur dan gerust een mailtje naar info@wooshapp.nl of neem een kijkje op www.wooshapp.nl. We proberen je zo snel mogelijk te helpen!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×