Terug

Nieuw! Bijscholing Athletic Skills Model voor badmintontrainers

Tijdens de Yonex Dutch Open wordt voor het eerst de nieuwe bijscholing Athletic Skills Model (ASM) voor badmintontrainers aangeboden!

ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd ontwikkelingsmodel dat zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier! Onder andere de landmacht, Ajax en PSV hebben binnen hun opleiding al veel succes met ASM! In de leerlijn van Badminton Nederland en de RTC’s neemt ASM tevens een belangrijke plek in. Ben jij met jouw club de volgende?

Waarom ASM?

In de huidige tijd spelen kinderen door alle alternatieven minder buiten en lopen daardoor op hun ontwikkeling ver achter op de vorige generaties. Ook kiezen kinderen steeds meer voor het beoefenen van één sport. Hierdoor missen ze vaak de afwisseling en ontwikkelen kinderen zich eenzijdig, wat blessures en verlies van interesse tot gevolg heeft. De bijscholing ASM geeft je inzicht in hoe je een training voor kinderen via breed motorisch opleiden leuk en uitdagend kan maken door verschillende vaardigheden te combineren.

Hoe ziet de bijscholing er uit?

Na een deel theorie ga je snel aan de slag met de praktijk van veelzijdig bewegen. Je maakt kennis met termen als: grond motorische basisvaardigheden, voorwaarden van bewegen en coördinatieve vaardigheden. Aan de hand van deze belangrijke aspecten binnen ASM wordt uitgelegd hoe kinderen bewegen en wat je kan doen om op een speelse wijze de motorische vaardigheden aan te leren .

Door wie wordt de bijscholing gegeven?

Je docent is Max Sibbald, die naast enorm veel ervaring als badmintontrainer vanuit zijn werk veel heeft samengewerkt met de grondlegger van ASM; René Wormhout. Samen met René heeft Max ASM in de opleiding van de landmacht geïntegreerd.

Waar & Wanneer

Op zaterdag 12 oktober 2019, tijdens de Yonex Dutch Open, van 10:00 uur-17:00 uur in het Indoorsportcomplex Olympiakwartier, Pierre de Coubertinlaan 6, 1362 LB in Almere (tegenover het Topsportcentrum waar de Yonex Dutch Open plaatsvindt).

Kosten en voorwaarden

Kosten van deze bijscholing zijn €55,- voor leden van Badminton Nederland en €110 voor niet-leden. De prijs is inclusief een ticket voor Yonex Dutch Open! Er zijn maximaal 20 plaatsen in deze bijscholing. Bij een overschrijding van het maximaal aantal inschrijvingen geldt er een voorrangsregeling voor badmintontrainers met een geldige licentie. Het volgen van deze bijscholing is tevens mogelijk voor het verlengen van een trainerslicentie SL3, SL4 en VT.

Aanmelden?

HELAAS IS DE BIJSCHOLING VOL! Klik hier om je aan te melden voor de reservelijst en/of aan te geven dat je geïnteresseerd bent voor een volgende editie. Zo wordt je als eerste geïnformeerd wanneer deze bijscholing weer wordt georganiseerd. Voor vragen kun je contact opnemen met Robbert de Keijzer (rdkeijzer@badminton.nl)

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×