Terug

Nieuwe financiële regelingen voor sportverenigingen

De overheid heeft sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Nederland een aantal financiële regelingen in het leven groepen om ondernemers, bedrijven en sportverenigingen te ondersteunen. Eind juli publiceerde de overheid twee nieuwe financiële regelingen voor amateursportverenigingen: TVS en TASO

Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS)

Voor sportverenigingen vormt de huur vaak de grootste kostenpost. Om sportverenigingen daarin tegemoet te komen heeft de overheid de TVS in het leven geroepen. Het doel van deze regeling is dat alle sportverenigingen de huur over de periode 1 maart t/m 1 juni 2020 terug krijgen. De regeling kan niet door de vereniging zelf worden aangevraagd. Dit gaat via de verhuurder (gemeente, sportbedrijf of particulier). Heb je als badmintonvereniging over de periode 1 maart t/m 1 juni wel (gedeeltelijk) huur betaald? Wijs jouw verhuurder dan op deze regeling! Kijk hier voor meer informatie.

Tegemoetkoming Amateursportorganisaties (TASO)

Via de TASO wordt in totaal € 20 miljoen beschikbaar gesteld aan sportverenigingen die niet in aanmerking komen voor één van de generieke steunmaatregelen zoals TOGS, NOW en TOZO. Een andere voorwaarde is dat de sportvereniging in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 ten minste 20% aan omzet heeft verloren. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen sportverenigingen via de website van DUS-I een aanvraag voor de TASO indienen. Kijk hier voor meer informatie.

Noodzakelijk uitstel loonsverhoging 1 september 2020 naar 1 januari 2021

Sociale partners hebben (na raadpleging met de achterban) besloten om de loonsverhoging van 2,3% op 1 september 2020 uit te stellen naar 1 januari 2021. Door de impact van de coronacrisis is het voor de sportverenigingen financieel niet haalbaar om de loonsverhoging op 1 september a.s. door te voeren.


Voor vragen naar aanleiding van het lezen van de financiële regelingen kun je contact op te nemen met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.


Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×