Terug

Nieuwe online werkwijze Bondscompetitie

De deadline om teams aan te melden of terug te trekken en speelsleutelverzoeken in te dienen voor de Bondscompetitie 2e t/m 9e divisie is verschoven van 1 naar 8 april.

Zoals je weet gaat de Regiocompetitie voor senioren vanaf komende seizoen op in de Bondscompetitie. Naast Ere- en 1e divisie, zal de bondscompetitie dan bestaan uit de de 2e t/m 9e divisie. Deze verandering heeft ook geleid tot een wijziging in de aanmelding en registratie van teams.

Deze wijziging geldt ook voor de teams van de 2e t/m 4e divisie (de oude Bondscompetitie) die via de promotie-/degradatieregelingen automatisch in een divisie werden ingedeeld.

 Deze nieuwe werkwijze gaat ons helpen de competitie sneller en beter in te vullen. Voor de Ere- en 1e divisie verandert er nu (nog) niets, in beide divisies wordt de indeling gedaan zoals altijd op basis van promotie en degradatie.

 Aan alle verenigingen vragen we het volgende te doen voor 8 april:

1. Alle teams online aanmelden/controleren, van 2e t/m 9e divisie,

2. Terugtrekken teams

3. Verzoek om hogere - lagere indeling van teams

4. Aanmelden nieuwe teams

5. Aanvragen speelsleutel

6. Bij vragen contact opnemen via competitie@badminton.nl

 Hieronder lees je hoe te handelen.

1. Alle teams online aanmelden/controleren, van 2e t/m 9e divisie

Op basis van de competities van het seizoen 2017/2018 is een indeling gemaakt van Bondscompetitieteams per vereniging voor het seizoen 2018/2019. Zie hiervoor het document ‘Overzicht Bondscompetitieteams seizoen 2018/2019’. Zoek je eigen vereniging op in de lijst en controleer of die teams ook reeds staan aangemeld op de website www.badmintoninschrijven.nl.

Alle teams die op het overzicht staan zijn reeds ingedeeld op basis van dat overzicht in het aanmeldgedeelte (stap 6) van het onlineformulier.

Vanuit deze basis kunnen er teams worden teruggetrokken (zie punt 2) of nieuwe teams worden aangemeld (zie punt 4). Hetzelfde geldt voor verzoeken om een andere indeling van een team (zie punt 3).

Inloggen op www.badmintoninschrijven.nl

Alle verenigingen hebben een inlogcode ontvangen om in te loggen op www.badmintoninschrijven.nl.

 Als je inlogt zie je dat het proces uit in totaal 9 stappen bestaat. Bij de stappen 2 t/m 5 vul je gegevens in over de shuttles, CCP-er en de accommodatie(s) waar gespeeld gaat worden. Vul dit allemaal in.

 Inlog kwijt of niet ontvangen?

Mail naar info@badminton.nl

2. Terugtrekken teams

Nogmaals, voer eerst hetgeen uit wat onder 1 staat. Het doorgeven van het terugtrekken van teams kan vervolgens via www.badmintoninschrijven.nl. Dit is mogelijk in stap 6.

Aanvulling

Na 8 april wordt er gestart met de indeling van de competitie. Terugtrekkingen zijn na die datum dan ook niet meer wenselijk. In de Uitvoeringsregeling Bondscompetitie (zie https://www.badminton.nl/spelregels-en-reglementen/reglementen) staat beschreven hoe er dan gehandeld wordt.

3. Verzoek om hogere - lagere indeling van teams

Het zou kunnen dat de gemaakte indeling op basis van de huidige competitie-indeling van de regio's niet past binnen het beleid van je vereniging (bijvoorbeeld spelen met veren shuttle). Verzoeken om een andere indeling van teams kunnen gedaan worden of een dergelijk verzoek gehonoreerd kan worden hangt af van de hoeveelheid ruimte die er is in de gevraagde divisie. Het hangt ook af van terugtrekkingen in een divisie waardoor ruimte ontstaat. Verder geldt hierbij dat het beleid in de 4e t/m 6e divisie hiervoor een strakker regime zal kennen dan in de 7e t/m 9e divisie.

 Geef via www.badmintoninschrijven.nl welk team er anders ingedeeld dient te worden, dit is mogelijk in stap 7. Er is daarbij ruimte om het verzoek toe te lichten.

4. Aanmelden nieuwe teams

Het aanmelden van nieuwe teams kan alleen in de 7e t/m 9e divisie. Het aanmelden van nieuwe teams verloopt via www.badmintoninschrijven.nl. Geef bij stap 6 bij ‘aantal teams’ aan hoeveel teams je in totaal hebt in de 2e t/m 9e divisie, dit is inclusief teams die je eventueel nog gaat terug trekken + eventueel 1 of meerdere nieuwe teams in de 7e, 8e of 9e divisie. Bij stap 7 kun je vervolgens aangeven in welke divisie een nieuw team wil gaan spelen. 

5. Aanvragen speelsleutel voor 8 april

Om alle competitiewedstrijden van jouw vereniging (dus Bondscompetitie en de overige door de RCW in jouw regio georganiseerde competities goed op elkaar af te stemmen voor wat betreft in te huren zaalruimte dien je:

- voor de Bondscompetitie (1e t/m 9e divisie) een speelsleutel verzoek te doen (zie uitleg hieronder);

- voor de overige in jouw regio georganiseerde competities ( Mannen - Jeugd - Recreanten,en/of DDW regio Noord ) bij jouw eigen RCW (Regionale Commissie Wedstrijdzaken) een speelsleutelverzoek in te dienen. Zij informeren jou hier apart over, daarvoor gelden de regels zoals die in elke regio gehanteerd worden.

 Speelsleutel schema’s Bondscompetitie

Er zijn 2 speelsleutel schema’s:

- 1e divisie (gebaseerd op 10 teams in een afdeling), klik hier

- 2e t/m 9e divisie (gebaseerd op 8 teams per afdeling), klik hier

 Het aanvragen van een speelsleutel voor 2e t/m 9e divisie gaat via www.badmintoninschrijven.nl. Geef daar, in stap 8, het gewenste speelsleutelverzoek van jouw vereniging op. Verenigingen met (een) 1e divisie team(s) dienen voor het indienen van het speelsleutelverzoek voor die teams het ‘formulier speelsleutel aanvraag 1e divisie’ te gebruiken en op de gebruikelijke wijze in te sturen.

 6. Contact voor vragen

Heb je vragen, zet deze dan op de mail naar competitie@badminton.nl. Zet je telefoonnummer er eventueel bij zodat we je terug kunnen bellen indien nodig.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×