Terug

NOC*NSF stopt financiering topsportprogramma para-badminton

NOC*NSF heeft besloten om de financiering van het topsportprogramma para-badminton op Papendal met ingang van 2023 stop te zetten. De sportkoepel ziet onvoldoende medaillekansen voor de Nederlandse para-badmintonners richting de aankomende Paralympische Spelen.

Paralympische droom
Badminton Nederland is teleurgesteld in de beslissing van NOC*NSF. Para-badmintonner Joshua Donker heeft de afgelopen jaren grote stappen vooruit gemaakt en draait mee in de top van het internationale para-badmintoncircuit. De 22-jarige Donker wil dolgraag naar de Paralympische Spelen in 2024 in Parijs. Als jonge para-badmintonner hopen we dat Donker een inspiratiebron is voor een nieuwe generatie. Badminton Nederland gelooft in de droom van Donker en doet er alles aan om hem te ondersteunen richting Parijs. Zo kan Donker blijven trainen op Papendal en helpen we hem in de zoektocht naar sponsors.

Ondanks de teleurstelling over het wegvallen van de financiële steun is de drive bij Donker niet weg te slaan: ‘Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld over de beslissing die NOC*NSF heeft gemaakt maar dat is geen reden om op te geven. Ik ben dan ook erg blij dat Badminton Nederland het vertrouwen nog in mij heeft en ik ben er van overtuigd dat ik het tegendeel kan bewijzen.’

Om de Paralympische droom levend te houden is Donker op zoek naar partners en bedrijven die hem in zijn weg naar Parijs 2024 willen ondersteunen. Het gaat hierbij om financiële middelen, maar bijvoorbeeld ook om vervoer naar de sportschool.

Badminton Nederland en Donker kijken samen vol vertrouwen naar de toekomst en hopen partners te verwelkomen die de Paralympische droom helpen realiseren.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×