Terug

Officiële mededeling: Verkiezing afgevaardigde in regio Oost

Bij de aankomende regiovergadering in Oost vindt er een verkiezing voor afgevaardigden plaats, omdat er voor deze regio momenteel één kandidaat-afgevaardigde is voor de openstaande vacature. De regiovergadering voor regio Oost vindt plaats in april of mei 2023.

Wat doet een afgevaardigde?
Afgevaardigden zijn de schakel tussen de Bondsvergadering en de verenigingen. Zij zijn de stem van de verenigingen tijdens de Bondsvergadering. Verenigingen kunnen via de afgevaardigden invloed uitoefenen op het te voeren beleid binnen Badminton Nederland. De afgevaardigden hebben veel contact met verenigingen, met andere afgevaardigden binnen de regio en het bestuur en de werkorganisatie van Badminton Nederland. Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om in nauw contact te staan met de verenigingen en afgevaardigden vormen hierbij een onmisbare schakel.

Regiovergadering
De afgevaardigden worden per regio gekozen door de Regiovergadering. Afgevaardigden worden gekozen voor een periode van vier jaar en zijn twee keer aansluitend herkiesbaar.

Kandidaten
Regio Oost heeft op dit moment recht op twee afgevaardigdenzetels. Kandidaten kunnen statutair worden aangemeld vanaf de datum van deze publicatie tot drie weken voor de datum van de regiovergadering via bmura@badminton.nl. Zodra deze datum bekend is zullen we de verenigingen verder informeren.

In de tekst uit de Statuten van Badminton Nederland kun je de van toepassing zijnde regelgeving nalezen. Tevens is een functieprofiel voor afgevaardigde bijgevoegd. Indien je een kandidaat opgeeft, wil je dan diens e-mailadres opgeven zodat we in contact kunnen treden met deze persoon?

Uiteraard kun je bij ons nadere informatie over de procedure ontvangen indien je dit wenst via een e-mail naar dvputten@badminton.nl.

Twee weken voorafgaand aan de regiovergadering publiceren we de definitieve lijst van kandidaten.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×