Terug

Olympisch kampioene Carolina Marin naar Yonex Dutch Open 2019

De inschrijving voor de Yonex Dutch Open 2019 die van 8 t/m 13 oktober in Topsportcentrum Almere plaatsvindt is gesloten. Het toernooi is onderdeel van het Olympisch kwalificatietraject Tokyo 2020.

Met de deelname van onze eigen nationale toppers zoals Selena Piek, Robin Tabeling, Cheryl Seinen, Jelle Maas, Mark Caljouw en Soraya De Visch Eijbergen, enkele spelers uit de top 10 en meerdere top 20 spelers van de wereldranglijst, heeft zich een mooi en sterk deelnemersveld ingeschreven voor deze 71e editie, blijkt uit de zojuist gepubliceerde Main & Qualificaton lijst (M& Q).

De meest opvallende naam op de lijst is die van regerend Olympisch en drievoudig wereldkampioene Carolina Marin uit Spanje. Zij is momenteel de nummer 25 van de wereld en komt terug van een zware blessure met een beschermde status: wereldranglijst 5. In het mannenenkel is Sameer Verma uit India met een zestiende plaats op de wereldranglijst de hoogste geplaatste speler.

Mooi is ook dat tweevoudig winnaar (2017, 2018) van de Yonex Dutch Open in het gemengddubbel het koppel Marcus Ellis/ Lauren Smith weer van de partij is, samen met hun landgenoten Chris en Gabrielle Adcock.

In het mannendubbel doen de winnaars van de Yonex Dutch Open 2017 Lia Min Chun en Su Ching Heng (WRL-12) uit Taiwan mee en komen de Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva (WRL-10) hun titel (ook winnaar in 2015) in het vrouwendubbel verdedigen.

Met diverse medaillewinnaars tijdens de Europese Kampioenschappen 2019 is Europa goed vertegenwoordigd. Vanuit Azië komen China, Indonesië, Japan, Maleisië, India, Taiwan en Thailand met veel sterke spelers.

Klik hier voor de volledige 1e versie van de M&Q-lijst van de Yonex Dutch Open 2019.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×