Terug

Ontvang leden en laat ze badmintonnen: zo houden verenigingen BC Invictus en BC Gova haar leden actief!

Hoe actief is jouw vereniging in coronatijd? Veel badmintonners missen gedurende deze lockdown de wekelijkse sportiviteit en het vermaak met teamgenoten op de badmintonclub. Toch zijn er ook verenigingen die dit proberen op te pakken, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. Weten hoe? In dit artikel vertellen twee badmintonverenigingen je er alles over!

Sinds begin maart zijn de corona maatregelen wat betreft groepssporten in de buitenlucht versoepeld. Er mag in groepen van vier personen (op 1,5 meter) gesport worden en onder de 27 jaar zijn er geen beperkingen tijdens het sporten in verenigingsverband. Sommige badmintonverenigingen hebben deze kans met beide handen aangepakt, zo ook BC Invictus uit Waddinxveen en BC Gova uit Arnhem.

‘De leden waarderen dit initiatief en wij vinden het ook belangrijk om dit te kunnen aanbieden in deze bizarre tijden’. - Chantal Amstelveen, BC Gova

Alternatieve badmintontrainingen

Zo heeft BC Invictus met hulp van de lokale voetbalvereniging buitentrainingen georganiseerd voor haar senioren. Aangezien de overheid verplicht dat er alleen buiten gesport mag worden op een sportcomplex, was het even zoeken voor ze een geschikte locatie gevonden hadden. Dit is uiteindelijk gelukt en zowel de animo als de reactie onder de leden is zeer positief. ‘De leden zijn blij dat ze weer het één en ander kunnen doen en wij zijn blij dat we dit vlekkeloos kunnen organiseren.’ aldus Rick Luijendijk van BC Invictus.

BC Gova organiseert buitentrainingen op het korfbalcomplex, dichtbij de sporthal waar ze normaal badmintonnen. Het lukt BC Gova goed om leden te enthousiasmeren. ‘We hebben alle leden gemaild dat de mogelijkheid bestaat om buitentrainingen te volgen en ook via social media delen we het één en ander om onze leden weer aan het badmintonnen te krijgen’, aldus Chantal Amstelveen van BC Gova. ‘Er wordt getraind in drie verschillende groepen en die zijn erg enthousiast. De leden waarderen dit initiatief en wij vinden het ook belangrijk om dit te kunnen aanbieden in deze bizarre tijden’.

De Woosh! reserveringsmodule

Beide verenigingen gebruiken de Woosh! reserveringsmodule om hun leden te ontvangen tijdens de buitentrainingen. Rick Luijendijk vertelt dat BC Invictus Woosh! voornamelijk gebruikt om de drukte te voorkomen. Met behulp van de reserveringsmodule hebben ze een inschrijfformulier voor de vier gecreëerde velden waarop leden zich kunnen aanmelden. Hierdoor kunnen zij het maximale aantal personen handhaven. ‘Dit is ook nodig want op het moment hebben wij er een maximum van zestien personen opstaan en deze zitten tot nu toe ook allemaal vol’, aldus Rick Luijendijk.

BC Gova gebruikt Woosh! op dit moment als aanmeld app om zo bij te houden wie er is geweest in verband met een eventuele corona-uitbraak. Ook kan BC Gova door middel van Woosh! ervoor zorgen dat de 27+ leden ook daadwerkelijk in groepjes van vier gaan trainen.

Naast de locaties van BC Invictus en BC Gova zijn er meer dan 60 verenigingen die ook gebruik maken van de gratis reserveringsmodule van Woosh!. Ben je nieuwsgierig, of heb je vragen over Woosh!? Neem dan een kijkje op wooshapp.nl of neem contact op via info@wooshapp.nl

Het AirBadminton seizoen is van start!

Omdat het momenteel nog een buitentraining betreft, weet ook Rick Luijendijk dat de badminton omstandigheden niet ideaal zijn. Ook bij BC Gova slaan ze niet zoveel shuttles als op een normale training, maar de leden zijn blij met wat ze kunnen doen. Daarnaast is het AirBadminton seizoen inmiddels gestart en zijn alle AirBadminton producten te bestellen via de AirBadminton webshop. Denk hierbij aan de AirShuttle, rackets, netten en nog veel meer. Zo kan ook jouw vereniging weer leden ontvangen en kan er weer gebadmintond worden!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×