Terug

Project Contributiesysteem/Nieuwe Verdienmodellen: de opdrachtformuleringen van de verschillende werkgroepen zijn bekend

Absurd denken is het credo geworden binnen Badminton Nederland. Met name binnen het traject op weg naar een nieuw contributiesysteem en nieuwe verdienmodellen. Het is hét recept om gezamenlijk op (te) gekke ideeën te komen…

Bij de jaarvergadering van 2020 moeten de nieuwe plannen worden gepresenteerd zodat we met z’n allen verder kunnen en we structureel verder kunnen bouwen aan de toekomst van de badmintonsport in Nederland!

In dit artikel geven we je een update van de stand van zaken van de verschillende werkgroepen, die met veel passie en power in de afgelopen weken en maanden aan de slag zijn gegaan. 

De bottomline is dat de organisatie meer ondernemend gaat denken en handelen.

Krachtige samenwerking

Barbara Mura, directeur, vertelt hierover: “Als eerste geef ik een groot compliment aan alle werkgroepleden, die écht heel veel persoonlijke tijd investeren in de uitdagingen waar we voor staan. Je ziet dat er daardoor een krachtige samenwerking ontstaat en dat geeft ons allemaal het vertrouwen dat we op weg zijn naar de gewenste uitkomst: een nieuw en totaal anders contributiesysteem en nieuwe verdienmodellen.”

Barbara benadrukt andermaal dat Badminton Nederland heel veel vrijwilligers in de gelederen heeft die met veel expertise – een kritische blik – naar de materie kijken. En daarbij niet over één nacht ijs gaan.

“Als ik zie dat mensen – soms met het openbaar vervoer – best lang onderweg zijn om een vergadering of brainstormsessie bij te wonen, waar dan ook in Nederland, dan verdient dit alleen maar waardering.” 

Plan van Aanpak

Op dit moment werkt elke werkgroep aan een plan van aanpak. Deze plannen maken helder wat er de komende maanden wordt onderzocht, getoetst en getest. 

“Ik kijk zeer uit naar deze periode want de project(bege)leiding krijgt dan ook de inhoudelijke taak om de samenhang van de verschillende werkgroepen te bepalen. Daardoor wordt het nóg meer het project van de hele organisatie en kunnen we verder bouwen!” 

De opdrachtformuleringen:

De werkgroepen hebben in augustus de volgende opdrachtformuleringen geschreven.

Werkgroep Nieuwe Verdienmodellen

Aanbevelingen doen m.b.t innovatieve manieren/ verdienmodellen voor het verbinden van nieuwe en huidige badmintonners in Nederland om de continuïteit van de badmintonsport te waarborgen waarbij Badminton Nederland een service verlenende, faciliterende, promotionele en coördinerende rol heeft.

Werkgroep Loyalty

Het vergroten van de gevoelde waarde van het lidmaatschap van Badminton Nederland en het versterken van de relatie tussen Badminton Nederland, kader, leden en fans, met 10% op basis van vooraf gestelde meetbare kpi’s. Deze worden vastgesteld in het plan van aanpak.

Werkgroep Wedstrijdaanbod in relatie tot Lidmaatschap

Hoe kan Badminton Nederland (BNL) het lidmaatschap zodanig aanpassen, verbeteren en/of uitbreiden dat iedere badmintonner inclusief recreanten zich daarbij betrokken en verbonden kan voelen, en waarbij er tevens een voldoende gevarieerd en aantrekkelijk wedstrijdaanbod is om mee te willen doen. Uitwerking zal moeten leiden tot meer aanmeldingen van verenigingen (nu bijvoorbeeld uit het grijze circuit) en aanmelding door die verenigingen van recreanten bij BNL, waardoor het ledenbestand weer groeit.

Werkgroep Samenwerking met andere aanbieders en grijze leden

1. Het onderzoeken of het mogelijk is om met de aanbieders van badminton, inclusief de regionale bonden, en aanbieders van accommodaties (private ondernemingen en gemeentes) een samenwerkingsverband aan te gaan.
2. Het aangaan van samenwerkingsverbanden met bovenstaande partijen die hier voor open staan. 

Update 13 september:

Op donderdagavond 13 september heeft het voorzittersoverleg plaatsgevonden op het bondsbureau in Nieuwegein. Afgesproken is dat de voorzitters op 1 november wederom bijeenkomen, maar 1 november is tevens de deadline voor het gereed hebben van het Plan van Aanpak per werkgroep.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×