Terug

Oproep panel Diversiteit en Inclusie

Wil jij meedenken en/of meewerken aan het thema Diversiteit & Inclusie binnen badmintonnend Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat is Diversiteit & Inclusie?
Samengevat: diversity is being invited to the party inclusion is being asked to dance. Zoals de quote al doet vermoeden draait het om participatie. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen kunnen verschillen, zowel zichtbaar (geslacht, etniciteit) als onzichtbaar (competenties, kennis, vaardigheden). Inclusie gaat over dat iedereen op een fijne en veilige manier onder andere sport, badminton, kan beoefenen die men leuk vindt.

Achtergrond
Vorig jaar ondertekenden we samen met zo’n dertig andere sportbonden het Charter Diversiteit. Hiermee spraken we de intentie uit om aan de slag te gaan met dit onderwerp binnen onze werkorganisatie, het bestuur en verenigingen.

Panel
Om invulling te geven aan diversiteit en inclusie willen we graag een panel opzetten met badmintonners uit alle windhoeken van het land en alle geledingen van de organisatie. Als lid van de werkgroep denk je mee over de uitvoering van het plan van aanpak 2022, het organiseren van een webinar en het peilen van de behoefte bij verenigingen over dit onderwerp en strategisch over het plan vanaf 2023.

Ben je enthousiast of wil je meer weten? Neem dan contact op met Dennis van Putten via dvputten@badminton.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 21 januari 2022.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×