Terug

Oproep; steun vandaag! via social media de oproep van de sportwereld

Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Stop bewegingsarmoede onder kinderen, beweeg mee!

Wij weten wat een leven lang bewegen en sporten doet voor je toekomst. Het helpt met je motorische ontwikkeling en tegelijkertijd om betere resultaten op school of in je werk te behalen. Als je fit bent, krijg je simpelweg meer voor elkaar.

Het grote probleem voor de toekomst ligt vooral bij onze jeugd. Gemiddeld zitten zij maar liefst 10,5 uur per dag, waarvan ze 3 tot 4 uur besteden aan gamen of TV-kijken. En tegelijkertijd stagneert de motorische ontwikkeling. Kortom, Nederlandse kinderen zijn wereldkampioen stilzitten. Een probleem dat speelt in alle lagen van de bevolking.

Ook bij ons in de sport. Want welke trainer je ook spreekt, iedereen heeft het over een gebrek aan motorische ontwikkeling bij kinderen. Van atletiek tot aan hockey, van schaatsen tot aan voetbal. We zijn het er allemaal wel over eens; bewegingsarmoede onder kinderen is een serieus en groot probleem. Daarom kunnen we niet anders dan de noodklok luiden, samen met jou.

We moeten de bewegingsarmoede onder kinderen stoppen.

Hoe kan jij hier iets aan doen?
Om dit voor eens en voor altijd te veranderen roepen we iedereen op om samen de schouders eronder te zetten; ouders, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, gemeenten, kabinet, politiek, sportbonden, sportclubs, trainers, coaches en kinderen.

Teken zelf de online petitie op www.ikbeweegmee.nl. En roep coaches en trainers in jouw sportclub op om jouw voorbeeld te volgen en de vlog van Maurits Hendriks, https://www.nocnsf.nl/cms/show... via social media te verspreiden.

Ondersteunend aan de inhoudelijke boodschap zijn 3 Infographics ontwikkeld, die te gebruiken zijn:

1. Waarom zijn kinderen minder gaan bewegen?

2. Motorische vaardigheden

3. Geef kinderen een leven lang sportplezier

De gehele sportwereld verenigt zich door op te staan voor dit groeiende probleem. Wij pakken onze verantwoordelijkheid Wat doe jij? Beweeg jij ook mee?
#Beweegmee

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×