Terug

Uitkomsten panel 1: Veilige, inclusieve en positieve sportcultuur

In december 2022 hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van een panel om de wensen en behoeften te peilen in het kader van een veilige, inclusieve en positieve cultuur binnen onze sport. In totaal hebben 11 van de 25 ondervraagde panelleden de enquête ingevuld.

Uitkomsten
Uit het panel blijkt dat 75% van de respondenten de badmintonsport als divers en inclusief ervaart, al ziet slechts 60% van de ondervraagden de meerwaarde in het streven naar diversiteit en inclusie.

Iets meer dan 40% van de panelleden geeft aan dat Badminton Nederland nog actiever aan de slag moet met het creëren van een veilige, inclusieve en positieve badmintoncultuur. Tevens geeft de helft van de respondenten aan dat de vereniging een vertrouwenscontactpersoon heeft.

In de twee onderstaande grafieken vind je de cijfers terug uit het panelonderzoek.

Aanbevelingen
De belangrijkste aanbevelingen zijn dat Badminton Nederland laat zien dat de badmintonsport actief en expliciet open staat voor iedereen, middels frequente en structurele communicatie het bewustzijn bij de achterban moet vergroten en het gesprek dient aan te knopen met verenigingen en leden over dit thema.

Daarnaast wordt aanbevolen om meer informatie en documentatie beschikbaar te stellen en good practises te delen. Dit kan zowel online maar ook middels periodieke en regionale voorlichtingsbijeenkomsten voor leden, ouders van jeugdleden, bestuurders en trainers.

Als het gaat om het creëren van een Veilig Sportklimaat zou de eerste focus moeten leggen op het leren om elkaar aan te spreken en signalen te zien bij potentieel grensoverschrijdend gedrag.

Tevens wordt er meer aandacht gevraagd voor Para badminton en handvaten/richtlijnen omtrent transgenders in de badmintonsport.

De uitkomsten gebruiken we voor het verder uit stippelen van ons beleid om een veilige, inclusieve en positieve badmintonwereld te creëren.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×