Terug

RTC-Breda stopt met trainingsactiviteiten

Op 6 mei j.l. zou de laatste training van RTC-Breda zijn geweest van het seizoen 2019-2020. Helaas heeft het coronavirus ‘veel roet in het eten’ gegooid, maar deze periode kon nu goed gebruikt worden om het afgelopen seizoen te evalueren en alles eens goed op een rijtje te zetten. Als algemeen manager, heeft Hans Emmerik een evaluatierapport en analyse gemaakt, en is goed nagedacht over hoe nu verder. Het eindresultaat was niet erg hoopgevend.

(Bericht: RTC-Breda)

Sinds de oprichting in 2007 steunt de organisatie van RTC-Breda op vijf essentiële peilers:

  1. Voldoende aanbod deelnemers van diverse verenigingen.
  2. Gekwalificeerde en gecertificeerde trainersstaf.
  3. Een algemeen manager tbv. organisatie / financiën / communicatie / website etc.
  4. Geschikte locatie met de nodige faciliteiten.
  5. Goede samenwerking met Badminton Nederland o.a. certificering**.

In de eerste drie punten kon in de nabije toekomst niet in voldoende mate worden voorzien, waardoor de continuïteit van het trainingscentrum met Selectietrainingen en de Badmintonschool niet meer kon worden gegarandeerd.

Mede door het tegenvallend aantal deelnemers met name bij de badmintonschool en de daarbij begrootte ouderbijdragen, is een behoorlijk financieel tekort op de begroting ontstaan. Het rapport is uitvoerig besproken met hoofdtrainer Frans Neelis en er is ook via een ‘online meeting’ overleg gepleegd met Badminton Nederland.

Door de combinatie van factoren is de conclusie nu dat RTC-Breda helaas, na 13 succesvolle seizoenen, stopt met haar badmintonactiviteiten.

Van de eerder geïnformeerde trainers en ouders van deelnemers zijn veel reacties ontvangen. Van ‘erg jammer’ tot een bedankje voor de fijne en resultaatgerichte trainingen en blijken van begrip voor het genomen besluit. Door de inzet van de trainers en het geven van de juiste trainingen, zijn in de afgelopen jaren zo’n 200 kinderen naar een hoger spelniveau gebracht en konden een redelijk aantal talentvolle kinderen doorgroeien naar de nationale selecties.

Hierbij willen wij ouders/kinderen, de verenigingen die kinderen hebben aangemeld en Badminton Nederland bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. En niet te vergeten de trainersstaf. Met name willen wij Frans Neelis, die vanaf het begin hoofdtrainer was, bedanken. Dit geldt ook in het bijzonder voor Hans Portier, die in een circa 50-jarige periode als jeugdtrainer, ook 13 jaar selectietrainer en de laatste jaren trainer van de badmintonschool is geweest.

Hans Emmerik sluit hiermee zijn 37-jarige periode af van diverse badmintonactiviteiten op bestuurlijk vlak, maar wil nog wel betrokken blijven bij de ontwikkelingen van het nieuw te bouwen Talentencentrum, in overleg met de gemeente Breda en Badminton Nederland.

RTC

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×