Terug

Samenwerken (be)loont

Heeft jullie vereniging al eens willen samenwerken met andere verenigingen maar ontbreken de financiële middelen om dit realiseren? Dan is dit dé kans om deze samenwerking nieuw leven in te blazen of een nieuw initiatief op te starten. Badminton Nederland ondersteunt dit jaar initiatieven, door middel van een financiële bijdrage, waarbij badmintonverenigingen lokale samenwerkingen aangaan. Deze samenwerking moet als doel hebben de verenigingen te versterken of een impuls te geven aan de badmintonsport in het algemeen.

Uit de Verenigingsmonitor 2015 en 2016 konden we al concluderen dat samenwerken loont. Succesvolle clubs – dat wil zeggen met voldoende vrijwilligers, financieel gezond en een stijgend ledental – zijn relatief vaker actief in samenwerkingen dan andere clubs. Dit jaar zien we voor het eerst ook een flinke stijging in het aantal clubs dat samenwerkt van 34% naar 69%. Een ontwikkeling die we graag willen blijven stimuleren. 


Er is al een aantal verenigingen geweest die samen een mooie samenwerking zijn aangegaan, waarbij Badminton Nederland heeft kunnen helpen met een financiële bijdrage. Een van deze initiatieven is probeerbadminton.nu. Hierbij hebben 20 verenigingen de handen ineen geslagen om een aantrekkelijk aanbod neer te zetten om kennis te maken met badminton. Door de krachten te bundelen is hier slim met geld en tijd omgegaan. De financiële steun van Badminton Nederland heeft mede mogelijk gemaakt dat er een flink aantal flyers huis-aan-huis in de regio is verspreid. Wil je meer lezen over dit project klik hier.

Een ander mooi voorbeeld zien we in Zeeland. In deze provincie komen de verenigingen één keer per jaar bij elkaar. Tijdens een van de bijeenkomsten werd geconcludeerd dat meerdere clubs behoefte hadden aan een cursus voor trainers die niet gediplomeerd zijn, maar wel wekelijks actief zijn met badmintonners. In het voorjaar van 2016 en begin 2017 zijn er als gevolg daarvan twee trainersbijeenkomsten aangeboden waar trainers en begeleiders vraaggericht werden geholpen met tips en trucs. Ook kwamen zij er achter dat meerdere verenigingen moeite hadden om hun eigen jeugd leuke activiteiten aan te bieden. Er is besloten om voor de eigen jeugdleden van de verenigingen in de provincie één grote activiteit te organiseren. Op 29 januari 2017 namen ruim 60 kinderen deel aan een clinic van toenmalig landskampioen VELO Wateringen.

Enthousiast geworden door deze verhalen? Check hieronder of jullie vereniging in aanmerking komt voor een ondersteuningsbudget en neem contact met ons op!

Kun jij alle boxjes afvinken? Doe dan een aanvraag.

         Ons initiatief is badminton gerelateerd.

         Ons initiatief zorgt voor kennisuitwisseling en/of samenwerking tussen badmintonverenigingen, meer dan een            

            eenmalige ontmoeting.

         Er zijn minimaal drie lidverenigingen betrokken. De aanvrager is lid van Badminton Nederland.

         Wij vragen minimaal €200 en maximaal €1.000 aan en dit is niet meer dan 50% van de totale kosten.

         Onze aanvraag betreft een project, geen regulier verenigingsaanbod.

         Wij zijn bereid onze ervaringen en uitkomsten te delen met Badminton Nederland en andere verenigingen.

Voor het complete overzicht van de voorwaarden klik hier.

Er is een beperkt budget beschikbaar, wacht dus niet te lang met het aanvragen. Voor aanvragen die voldoen aan de voorwaarden geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Deadline voor het aanvragen is 30 september 2018.

Klik hier voor het aanvraagformulier.

Heb je vragen over het aanvragen van budget voor een samenwerkingsinitiatief? Neem dan contact op met Koen Berends via kberends@badminton.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×