Terug

Samenwerking Badminton Nederland en Oldstars definitief!

Afgelopen maandag was het zover, Badminton Nederland en Stichting Ouderenfonds hebben elkaar het ja-woord gegeven en gaan de samenwerking aan. We kunnen daarbij heel trots zijn op onze bevlogen ambassadeurs: Rob en Marjan Ridder! Samen met Rob en Marjan gaan we voor een mooie toekomst waar een leven lang Badminton mogelijk gemaakt wordt.

Wat is OldStars badminton?

OldStars badminton is een samenwerking tussen het Ouderenfonds en Badminton Nederland. Samen bouwen wij zo aan een leven lang badmintonnen. OldStars staat voor: veelzijdig bewegen, vitaliteit, gezelligheid, betrokkenheid en plezier. 8 op de 10 deelnemers geeft aan mede dankzij OldStars meer sociale contacten te hebben ook naast het sporten 6 op de 10 deelnemers geven aan er onditioneel op vooruit te zijn gegaan.

Oudere, beginnende badmintonners die ‘zomaar’ starten of het Badminton weer oppakken hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars Badminton kan iedereen meekomen door de aangepaste spelregels. Denk bijvoorbeeld aan een kleiner veld en aangepaste puntentelling.

Wat doet de Badmintonbond?

Badminton Nederland promoot OldStars badminton als landelijk programma voor de doelgroep 55+. Samen met het Ouderenfonds kijken we naar passende trainingsvormen. Verder zal er jaarlijks een dag georganiseerd worden waar Oldstars-trainers een bijscholing kunnen volgen.

Wat doet het Ouderenfonds?

Het Ouderenfonds is de motor achter OldStars. Met de introductie van OldStars badminton zijn er momenteel 15 spelvormen. Van rugby tot tafeltennis en van boksen tot hardlopen.

Ben je als club geïnteresseerd in het opstarten van OldStars badminton? Neem dan contact op met het Ouderenfonds voor een intakegesprek via info@ouderenfonds.nl. Staan de signalen na dit gesprek op groen dan zorgt het Ouderenfonds voor de begeleiding van A tot Z.

Wat moet een vereniging / deelnemer zelf doen?

Belangrijkste is het draagvlak en de wil van een vereniging om een aanbod voor de doelgroep 55+ te creëren. Als dit aanwezig is dan zorgt het Ouderenfonds in overleg met de vereniging voor de rest. Het Ouderenfonds heeft inmiddels ruim 600 verenigingen begeleid tot trotse OldStars verenigingen.

Wil jij als individu aanhaken en jezelf een OldStar noemen? Wees welkom bij de kick-off van een vereniging of haak aan bij een training. Via deze kaart houdt het Ouderenfonds bij waar er OldStars sporten worden aangeboden: https://oldstars.nl/in-de-buurt/

Vragen?

Wil jij als vereniging meedoen of meer informatie ontvangen? Stel je vraag via rdkeijzer@badminton.nl of meld je direct aan via info@ouderenfonds.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×