Terug

SMASH Hoogeveen: “Samenwerking levert mooie initiatieven op!”

Inspelen op je omgeving, kansen zien, samenwerken: we schrijven er vaak over op deze website. Omdat het jouw vereniging mooie dingen op kan leveren. Hier het voorbeeld van SMASH Hoogeveen, een badmintonvereniging die de voordelen benut van de handen ineenslaan met andere sportverenigingen in de gemeente.

Stefhan Koehorst is interim voorzitter van SMASH Hoogeveen en vertelt: "Vroeger waren we de grootste badmintonvereniging van het noorden. Nu hebben we nog ongeveer 170 leden, waarvan ongeveer de helft recreatiespelers, een kwart jeugdleden en een kwart wedstrijdspelers. Binnen de gemeente Hoogeveen proberen we in een werkgroep te kijken wat 

we als sportvereniging voor elkaar kunnen betekenen, hoe we kunnen samenwerken.We delen immers de sporthal, onder andere met een basketball- en een handbalvereniging. En natuurlijk de kantine is de grote verbindende factor, want daar kom je elkaar telkens tegen."

Beachbadminton

Maar er liggen wel meer kansen. Neem nu het beachbadmintontoernooi van SMASH Hoogeveen. Koehorst: "Een jaar of vijf geleden werden we benaderd door de lokale volleybalvereniging Ohako, die een twee weken durend beachvolleybaltoernooi organiseerde in de sporthal. Zij vroegen ons of wij geen idee hadden hoe wij dat zand, wat er dan toch al lag, ook nog zouden kunnen benutten. Dus organiseerden we een beachbadmintontoernooi. Een uniek evenement, omdat het binnen georganiseerd wordt. Maar het sloeg geweldig aan. We verdeelden het inschrijfgeld fifty-fifty en inmiddels organiseren we het zelfstandig. Met tussen de 125 en 150 deelnemers is het toernooi elk jaar vol en krijgen we veel goede reacties."

Open club

Het toernooi heeft een recreatief karakter. Koehorst: “Er wordt inderdaad voor de ‘fun’ gespeeld, maar zeker niet door alleen maar recreanten. Zo deed dit jaar de nummer 17 van de Nederlandse ranglijst mee aan het toernooi.” Met het evenement zet SMASH zichzelf ook mooi op de kaart, als club die open staat voor vernieuwing en samenwerking, een open club in de breedste zin van het woord.

Dit artikel is verschenen op Sport.nl/voorclubsSport.nl/voorclubs is een plek voor sportclubs met veel praktische informatie om je club succesvol te runnen. Je vindt hier actueel nieuws en goede voorbeelden die jou kunnen inspireren met de club een volgende stap te maken. De website is een initiatief van diverse sportbonden, NOC*NSF en Arko Sports Media.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×