Terug

Speel mee in de nieuwe dubbelcompetitie!

Vanaf volgend jaar lanceert Badminton Nederland een nieuwe competitievorm, namelijk de dubbelcompetitie. Het gaat om een mannendubbel-, vrouwendubbel en een gemengddubbelcompetitie.

Waarom?
We hebben gemerkt dat er naast de huidige competities behoefte is aan een nieuwe vorm van competitie. Uit onderzoek is gebleken dat bepaald groepen mensen/badmintonners geen competitie (meer) spelen, omdat:

- er minder tijd is vanwege verandering in werk/gezin;
- het niveau te hoog is, waardoor wedstrijden niet (meer) leuk zijn;
- er te weinig/geen flexibiliteit is in het moment van spelen (weekend versus doordeweeks);
- men geen enkelspel meer wil of kan spelen;
- er onvoldoende spelers beschikbaar zijn.

Uitgangspunt is dat de competitiewedstrijden op de reguliere trainings/-speelavond gespeeld gaan worden, waardoor het geen extra tijd in de toch al drukke agenda inneemt.

Voor wie?
Voor badmintonners die dubbelen leuk vinden en dit graag tegen andere verenigingen willen doen in een competitie die weinig extra tijd kost, flexibel van opzet is en maximaal acht wedstrijden betreft.

Format
De dubbelcompetities bestaan uit drie partijen per wedstrijd. Teams bestaan dan ook uit minimaal drie spelers. De wedstrijdduur van de wedstrijd is ongeveer anderhalf uur. De poules bestaan uit maximaal vijf teams waarbij de het de bedoeling is om de reisafstand zo kort mogelijk te houden. Hoe groter het aantal aanmeldingen in een gebied hoe korter de afstand.

Niveaus
Niveau A
Doelgroep: voormalige en huidige Bondscompetitie spelers (niveau 4e t/m 6e divisie)

Niveau B
Doelgroep: voormalige en huidige competitiespelers (niveau 7e t/m 9e divisie en mannen nylon Bondscompetitie + ervaren niet competitie spelende recreant)

Niveau C
Doelgroep: startende competitie badmintonners (recreatieve spelers met niveau 9e divisie of lager)

Wanneer?
De competitie start vanaf 15 januari 2022 en eindigt uiterlijk 6 juni 2022. In deze periode speel je acht wedstrijden wat neerkomt op één wedstrijd in de twee weken. In de planning is ook rekening gehouden met de schoolvakanties.

Kosten
Voor € 20 per team kun je deelnemen aan deze competitie. Dit bedrag wordt via de vereniging geïnd.

Reglement
We hebben een aantal regels opgesteld die je in het Reglement voor de dubbelcompetities zijn opgenomen. Bekijk hier het speelsleutelschema.

Inschrijven
Je kunt jouw team aanmelden tot en met 21 december 2021 via dit inschrijfformulier. Zoals op het inschrijfformulier duidelijk wordt moet je wel met de vereniging afstemmen over de beschikbaarheid van zaalruimte en de mogelijke speeldag/-tijd.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×