Terug

Subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

Op 1 januari 2016 is de zogenoemde Ecotaks-regeling voor sportverenigingen verdwenen en is er een nieuwe regeling voor in de plaats gekomen: de subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Het belangrijkste doel van de nieuwe regeling is het stimuleren van duurzaam energiebeleid bij sportverenigingen en –stichtingen om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 in Nederland terug te dringen. Maar wat verandert er concreet?

Op basis van de Ecotaks-regeling konden verenigingen en stichtingen jaarlijks een deel van de betaalde belasting over energiekosten terugvragen, wat kon oplopen tot vijftig procent. Die teruggave was een welkom extraatje, maar had wat de overheid betreft ook een ongewenst effect. De grootste energieverbruikers konden immers rekenen op de hoogste vergoeding. De huidige regering meent echter dat juist de sportverenigingen en -stichtingen die het meest investeren in een duurzaam energiebeleid en energiebesparende maatregelen beloond moeten worden voor hun inspanningen.

Daarom heeft het ministerie van VWS, samen met het ministerie van EZ, de ‘subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ ontwikkeld. Hiermee kan een percentage van de investeringen in energiebesparing en verduurzaming door sportverenigingen en -stichtingen worden teruggevraagd in de vorm van subsidie. Daarvoor is een budget van € 6 miljoen per jaar beschikbaar, waarvan het grootste deel bestemd is voor de meest actieve verduurzamers. Bovendien zullen zij op termijn de financiële vruchten plukken van hun energiebesparende maatregelen door een verlaging van de energierekening.

Meer informatie hierover vind je op:
http://www.rvo.nl/subsidies-re...
en via; 
http://mijnclub.sportsmedia.nl...

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×