Terug

Terugblik 2016 en vooruitblik 2017

Het voordeel van het hebben van een papieren agenda, naast al die elektronische gadgets, is dat je , zeker in deze dagen zo vlak voor de Jaarwisseling, wat makkelijker kunt terugbladeren en kunt zien wat het jaar 2016 zoal heeft gebracht, in privé, zakelijk of sportief opzicht. En ja, voor ons, de badmintonliefhebbers, was het een boeiend jaar.

Zo maar een greep: een sprankelende Finale van de Carlton Eredivisie in een ruim gevulde Maaspoort Sports &Events in ’s-Hertogenbosch, boeiende wedstrijden tijdens de Masters in Amersfoort een overtuigend optreden tijdens de Olympische Spelen in Rio door onze toppers met uitgebreide aandacht op TV, schitterende wedstrijden, met veel  inzet en veel spelplezier, tijdens de inmiddels drie  traditionele en zo waardevolle Landelijke Recreanten toernooien, en tijdens onze Yonex Dutch Open in Topsportcentrum  Almere. En wat  te denken van de sterk georganiseerde Europese Kampioenschappen Para Badminton in Beek? Of op verenigingsniveau de verschillende competitievormen? Allemaal activiteiten en evenementen waarbij de badmintonsport gepresenteerd werd in de kracht van al haar verschijningsvormen.

Maar in het afgelopen jaar is niet alleen hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de wedstrijd- & speelkant van onze sport, maar ook in de praktische ondersteuning aan de verenigingen is intensief geïnvesteerd , bijvoorbeeld door 1 op 1-gesprekken, het houden van een groot aantal goed bezochte “Masterclasses, Ledenwerving & ledenbehoud”, en clusterbijeenkomsten in de regio. een meer dan noodzakelijk speerpunt van beleid. Een snel veranderende maatschappij om ons heen vraagt immers van ons als bondsbestuur, maar ook van jou als clubbestuurder, een voortdurend nadenken hoe om te gaan met de wensen van de deelnemers aan onze sport.

Nostalgisch terugkijken op de achter ons liggende jaren is één, maar de uitdaging  willen en durven aan te gaan met de realiteit van deze tijd is twee. Het behouden van het goede, maar ook openstaan voor uitdagende experimenten mag daarbij op onze ondersteuning rekenen.

Tot slot, tijdens het grote aantal ontmoetingen en verenigingsbezoeken door de collega’s, zowel vanuit het  bondsbestuur als vanuit het bondsbureau, hebben we  het afgelopen jaar een scala aan gemotiveerde vrijwilligers  ontmoet, met welke taak dan ook. Een hele diepe buiging voor hen allemaal!

En, collega clubbestuurder: aarzel niet jouw “Vrijwilliger van het Jaar” aan te dragen bij ons Bondsbureau, zodat op gepaste wijze in 2017, jouw en onze waardering, voor hem of haar kenbaar kan worden gemaakt. En ja, wat het jaar 2017 ons allen zal gaan brengen ligt in de toekomst verscholen. Laten we daarom eerst maar plezierige Feestdagen vieren, dat wensen wij jou en degenen die jou dierbaar zijn, namens de collega’s van het bondsbestuur en het bondsbureau, van harte toe!

Clemens Wortel ,Voorzitter Badminton Nederland 

Barbara Mura, Algemeen Manager Badminton Nederland

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×