Terug

Terugblik 2022: het jaar van elkaar weer ontmoeten

2022 is het jaar waarin de badmintonsport weer tot bloei is gekomen! Na roerige eerste maanden hebben we samen met verenigingen en vrijwilligers met veel energie de draad weer opgepakt. Er zijn door het hele land weer honderden leuke activiteiten georganiseerd door verenigingen en konden we als bond weer evenementen organiseren. Dit kon alleen door de talloze enthousiaste vrijwilligers, verenigingsbestuurders, wedstrijdfunctionarissen en spelers. Veel waardering en veel dank hiervoor!

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn: Bamito verwerft steeds meer bekendheid, een record aantal verenigingen nam deel aan Probeerbadminton.nu en opnieuw een spetterende editie van AirBadminton Urban Series in Utrecht. Dit is mogelijk geweest door onze collega’s binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers en bondsbestuursleden met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten.

Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en technische staf op Papendal die fantastische prestaties hebben geleverd. De finaleplaats van Robin Tabeling en Selena Piek op de Yonex French Open in Parijs was de kerst op de taart van dit jaar.

Daarnaast willen we onze sponsors en partners bedanken die het vertrouwen in ons dit jaar bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan.

Bovenal is 2022 het jaar waarin we elkaar weer konden ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje konden we genieten van topbadminton bij onze evenementen, met elkaar in gesprek bij regiovergaderingen en in discussie bij diverse werkgroep- en commissiebijeenkomsten. Dit hopen we volgend jaar te continueren.

Wat zeker is, is dat 2023 weer een mooi badmintonjaar wordt! We hopen op een badmintonvol 2023. Voor nu alvast Fijne Kerstdagen en een mooi Oud & Nieuw!

Barbara Mura
Directeur Badminton Nederland

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×