Terug

Terugblik geslaagd Landelijk Recreanten Team Toernooi 2017

Het was een gewone zaterdag 11 maart 2017, maar voor de organisatie was het de 25e editie en dus ook een mijlpaal.

We hebben vooraf vele, soms wilde, invallen besproken om deze dag tot een bijzondere te maken. Toch zijn we daar op teruggekomen uit praktische en kosten overwegingen. De belangrijkste reden daarvoor is toch dat dit toernooi vooral bedoeld is om veel en lekker te spelen in een gezellige ambiance .

Zo zijn we dus aan deze dag begonnen en met ons de spelers van een 70 tal teams, waarbij helaas enkele afzeggingen en een team uit Wageningen dat niet is verschenen.   Het organisatieteam was uitgebreid met Elly en Dennis uit Tilburg, die de sfeer mee willen maken. Wouter en Nathan, uit Rotterdam, hebben zich al eerder aangemeld en willen dit ook ervaren. Gezamenlijk aan de slag dus.

Alles gaat gewoon als vorige jaren, als vroege aankomsten en herkenningsbegroetingen. Als de wedstrijden beginnen is er geen verschil met vorige jaren. Vanaf elf uur verloot de organisatie elk uur een vlaai, als herinnering aan de eerste jaren waarbij het BOS- lid van Limburg vlaaien meenam voor de prijzen. De tocht door de zaal met de vlaai is soms hilarisch en de ontvangst door het winnende team erg enthousiast.

Om 17:00 uur eindigt het toernooi en snel daarna kan Kees Jansma aan de prijsuitreiking beginnen. Hij refereert aan het 25 jarig jubileum en de wikkeling bij de bijeenkomsten van de commissie Badminton en Sportontwikkeling zoals beschreven in het wedstrijdboekje. (Niet ontvangen, vraag het gewoon op bij de toernooicommissie)

Hij haalt als eerste de nieuwe teamleden aan, nodig om dit soort toernooien te kunnen spelen. Dan roept hij de spelers naar voren die vanaf het begin, zijnde 1993, hebben meegedaan, het zijn toch nog elf spelers bij BAN (vh Hoogland), BGZ, Shuttle Up, Voorburg en United. Elk ontvangt een penning met de tekst ’Ere deelnemer LRTT’, beschikbaar gesteld door Badminton Planet.

Daarna gaat hij over tot de prijsuitreiking met veel extra prijzen van Badminton Planet en FIT balsems. Vervolgens kunnen de teams voor alle deelnemers een groepsfoto van vandaag ophalen met een nieuwe grip en anti-racisme bandje.

Een goede reis en tot ziens in een nieuwe variant van het LRTT in Tilburg op 20 mei of een van de andere vormen.

Dank aan jullie allen , speelsters en spelers, sponsors, zaalbeheerders en het LRTT team

Kees Jansma

Eindstand: 

1. BC Voorburg 5 

2. BC Voorburg 4 en BV Almere 1

4. BC Mixed Up 2

Klik hier voor de gehele stand.

P1050779
P1050781
P1050784
P1050787

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×