Terug

Terugblik online regiovergaderingen najaar 2020

De afgelopen weken vonden er voor de tweede keer dit jaar in de zeven regio’s online regiovergaderingen plaats. Bij de vorige reeks regiovergaderingen ging het om de verkiezing van afgevaardigden. Nu werden er onderwerpen inhoudelijk besproken en was er ruimte voor interactie met de verenigingen.

Tijdens de online regiovergaderingen hebben wij onder andere ons nieuwe jeugdprogramma Bamito en het Jaarplan 2021 gepresenteerd. Daarnaast hebben we de stand van zaken besproken omtrent de coronasituatie en een update gegeven over AirBadminton en Opleidingen. Verder kwamen er ook regionale zaken en Para-badminton ter sprake.

Hieronder vind je een overzicht met de hoofdpunten en handige links.

Hoofdpunten/handige links

• Indien je op de hoogte wil blijven van het nieuwe Bamito’s Jeugdprogramma kun je je aanmelden via www.bamito.nl.

• Indien je (vanwege corona) vragen hebt of ondersteuning nodig hebt kun je een e-mail sturen naar Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

• Er is een werkgroep die verenigingen informeert en ondersteunt op het gebied van Para-badminton. Je kunt contact opnemen via werkgroep-parabadminton@badminton.nl.

• Het volledige jaarplan van Badminton Nederland is hier te lezen.

• Wil je in 2021 aan de slag met AirBadminton? Stuur dan een e-mail aan verenigingen@airbadminton.nl. Daarna kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden in jouw omgeving.

• Voor meer informatie over onze nieuwe opleidingen en in het bijzonder Shuttle Time, kun je terecht op https://www.badminton.nl/opleidingen/trainersopleidingen. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar Manager Opleidingen Robbert de Keijzer.

• Tijdens de regiovergaderingen is gevraagd of er al nieuwe data bekend zijn voor de bijscholingen die de afgelopen tijd niet zijn doorgegaan en hoe er wordt omgegaan met licenties die nu verlopen omdat de bijscholingen zijn uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum voor de bijscholingen bekend. Zodra deze wel bekend zijn worden ze geplaatst op https://www.badminton.nl/opleidingen/trainersopleidingen. Voor trainers met een aflopende licentie die vanwege corona geen bijscholing hebben kunnen volgen, wordt de licentie verlengd op het moment dat ze een bijscholing volgen wanneer deze weer aangeboden kan worden.

• Tijdens de vergadering werden vragen gesteld over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Hier is een webinar terug te kijken die op 3 december over deze wet is gegeven. In de webinar wordt tevens een tool gepromoot die gebruikt kan worden om jouw vereniging voor te bereiden op de WBTR. Er volgt in januari meer informatie vanuit Badminton Nederland over de WBTR en de verschillende mogelijkheden om je voor te bereiden.

• Tijdens de regiovergadering werd er gevraagd of een vereniging (of bestuursleden persoonlijk) aansprakelijk kan worden gesteld als leden het badmintonprotocol niet naleven. Dit geldt alleen als een bestuurder echt opzet of grove schuld te verwijten is. Met andere woorden: alleen als de bestuurder zo handelt waar geen enkele andere bestuurder dat zou hebben gedaan in dezelfde situatie.

• Hierbij ook nogmaals de notitie over de teambijdrage, die het bondsbestuur medio november naar alle verenigingen heeft gemaild.

Bij deze bedanken we alle verenigingsbestuurders die aanwezig waren bij de regiovergaderingen voor hun input. In het voorjaar van 2021 hopen we weer fysieke regiovergaderingen te kunnen organiseren, indien de situatie dit natuurlijk toelaat.

Wij wensen alle verenigingen alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×